Logo

Forloren hare med sød sauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Forloren hare med sød sauce

 

Nem opskrift på forloren hare med sauce. Den lækre forlorne hare er selvfølgelig svøbt i bacon og serveres her med skøn sauce med ribsgelé.

 

# Ingredienser

Haren:

1 kg kalv og flæsk, hakket ca. 10 % fedt

250 g bacon i skiver (2 pakker)

150 g bacon i tern (1 stykke)

1 æg

salt og peber

rasp

 

Sauce:

1 glas - 200 g ribsgelé

1 l sødmælk

100 g smør

4 spsk hvedemel

kulør

*

 

Bland kød og bacontern sammen i en skål, tilsæt 1 æg, salt og peber.

Kom lidt mel i farsen (dog ikke for meget)

Hæld farsen ud på et rent bord eller spækkebræt.

Rul farsen som du ønsker haren skal se ud, og tril den derefter med rasp.

Tag de to pk. bacon i skiver, og pak dem om haren.

Kom til sidst haren i et stort fad som er smurt med lidt smør.

Nu sætter du haren i ovnen ½ time på 225 °C. alm. ovn. (uden varmluft)

 

SAUCEN:

Hæld 1 liter sødmælk op i en gryde, kom 100 g smør i mælken, tænd for kogepladen og lad smørret smelte nede i mælken. OBS!!! Det kan nemt brænde på.

Når smørret er smeltet tilsætter du salt og peber efter smag.

Derefter 1 glas ribsgelé og lidt sukker.

Rør godt i saucen, tilsæt meljævning og til sidst kulør.

Når haren har været i ovnen i ½ time, tages den ud.

Hæld nu saucen hen over den.

ALT DET SAUCE DER KAN VÆRE I FADET.

Sæt den i ovnen igen ½ time på 160 °C alm. ovn.

 

TIPS: Du kan evt krydre farsen med ½ tsk muskat og ½ tsk allehånde.

Har du ikke et helt stykke bacon, så brug skivet bacon skåret i små stykker og ristet på en pande.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.232 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her