Logo

Fransk pie og rabarbersuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Fransk pie og rabarbersuppe

 

Opskriften på denne varme pie kommer fra Alsace i det nordlige Frankrig. Retten er fyldig, så desserten er en let og forfriskende kold suppe med rabarber og is.

 

FRANSK PIE MED KRYDRET SVINEKØD OG SALAT

4-6 personer. Arbejdstid: 45 min. Hviletid: 30 min. Bagetid: ca. 45 min.

#

750 g hakket svinekød

2 tsk salt og friskkværnet peber

½ tsk muskatnød

1 lille løg

2 fed hvidløg

3 æg 2 dl mælk

2 ruller butterdej (ca. 500 g)

 

Tilbehør:

brøndkarse

grøn salat med olie/ eddike-dressing

evt. flûte eller andet brød

*

Rør kødet sejt med salt.

Krydr med peber og fintrevet muskatnød, og tilsæt finthakket løg og hvidløg.

Rør 2 æg og 1 æggeblomme i kødblandingen.

Gem 1 æggehvide til pensling.

Rør farsen godt igennem, og tilsæt gradvist mælk.

Lad farsen hvile i ca. 30 min. i køleskab.

 

Læg de 2 stykker butterdej ved siden af hinanden i en springform (24 cm).

Dejen skal overlappe hinanden.

Pensl hele dejen inde i formen med æggehvide.

Fordel farsen i et jævnt lag på dejen.

Fold dejen hen over farsen, så der kommer et hul til "skorsten" i toppen.

Pensl dejen med resten af æggehviden.

 

Bag pien ved 175 °C i ca. 45 min., til dejen er gylden.

Farsen skal have en kernetemperatur på 80 °C målt med stegetermometer.

Server pien med brøndkarse, grøn salat med dressing og evt. flûte.

 

Fransk pie og rabarbersuppe

 

RABARBERSUPPE MED VANILJEIS

4 personer. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca. 5 min.

 

#

300 g rabarber

4 dl vand

100 g sukker

½ vaniljestang

2 tsk kartoffelmel

1 lime (saft)

Tilbehør: ½ liter vaniljeis

*

Rens rabarberne, og skær dem i små stykker.

Bring vand, sukker og kornene af vaniljestangen i kog.

Tilsæt rabarberne, og kog i få min.

Rør kartoffelmel ud i limesaft.

Tag gryden af varmen, rør jævningen i den næsten kogende suppe, og smag til med sukker og lime. Afkøl suppen.

Server rabarbersuppen iskold med vaniljeis.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 316 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Grønærtesuppe og sommersteg med sprød sværInviter gæster til et festligt måltid, der ikke er alt for dyrt: kold grønærtesuppe og...
• Fyldte schnitzler med nøddeknas - god opskrift fra alletiders madABCFyldt skinkeschnitzel hæver en kedelig schnitzel, til at være noget gastronomisk lækkeri....
• Flæskesteg med spinat og rødbederEn skøn flæskesteg med spinat og timian som smager fantastisk året rundt. Prøv om sommeren...
• Belgisk risbudding Denne opskift stammer, som navnet antyder, fra Belgien hvor den er kendt som rijspap. I...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os