Logo

Frikassé med kalkun

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook

Frikassé med kalkun

1

Tilberedningstid: 45 min.
Årstid: Efterår, Vinter
Antal: Hovedret til 4

10 g smør eller andet fedtstof
500 g kalkunbryst eller kyllingebryst i tern
2 porrer i 1/2 cm ringe (ca. 200 g)
4 gulerødder i 1 cm skiver (ca. 200 g)
1 dl vand
1 spsk hvedemel
1/4 liter Karolines Køkken madlavningsfløde 18%
2 tsk herbes de provence (fransk krydderiblanding)
11/2 tsk groft salt
friskkværnet peber
200 g frosne slikærter
Tilbehør: 1 kg kartofler

Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner.

Svits kalkunkødet i ca. 1 min.

Tilsæt porrer og gulerødder og svits i yderligere ca. 1 min.

Tag kød og grønsager op.

Rør 1 spsk af vandet sammen med melet i en skål.

Tilsæt resten af vandet og fløden.

Kom jævningen i sauterpanden sammen med herbes de provence, salt og peber. Kog blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min.

Tilsæt kalkunkød, porrer, gulerødder og ærter.

Bring atter retten i kog og kog ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min. Smag frikasséen til og server den sammen med kartofler.
 
Tips: I stedet for kartofler kan man servere 240 g groft brød til frikasséen.
Hvis du ikke lige har madlavningsfløde i huset, kan du bruge en lige blanding af piskefløde og mælk, og supplere med lidt almindelig jævning. Fedtprocenten vil dog i så fald ændre sig.
Fryseegnet: Ja, uden slikærter

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 515 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kinesisk kyllingesalatHar du en rest kylling fra et andet måltid, kan du sagtens bare plukke kødet og bruge til...
• Tournedos på grillI venners lag: Traditionelt tilbehør er pommes frites og bearnaise sauce, men andre former...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.