Logo

Fyldt lammebov

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Skær benet af lammeboven, og snør kødet smukt sammen, inden boven sættes i ovnen. Når stegen er færdigstegt, kan du så let som ingenting skære de fineste skiver.
Til ca. 6 personer

# Ingredienser

1 lammebov
2 tsk groft salt og friskkværnet peber
Fyld:
fx friske krydderurter, hvidløgsfed, fintrevet citronskal, sardeller, pesto eller oliventapenade
Tilbehør: ovnbagte grønsager eller salat

* Tilberedning

Skær langs den ene side af det trekantede bovblad med spidsen af en udbenerkniv.
Skrab kødet væk fra bovbladet - fortsæt frem til leddet.
Knæk eller skær igennem leddet, og vrik benet løs med hænderne.
Træk bovbladet af med et fast ryk ind mod dig selv - brug et viskestykke til at holde fast med.
Skær langs lårbenet, og skær kødet væk fra benet.
Find leddet mellem lårben et og skankebenet, og skær igennem leddet.
Fjern lårbenet.
Lad skankebenet blive på boven.
Tænd ovnen på 225 ºC.
Krydr lammeboven indvendig, fyld den, og snør den sammen.
Gnid udvendig med salt og peber.
Sæt stegen i ovnen i et ovnfast fad, og brun den i ca. 15 min.
Skru ned til 175 °C, og steg videre ca. 40 min.
Sæt stegetermometer i midten af stegen, og steg, til centrumstemperaturen er 65 ºC.


  
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 612 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Varm mannagrynsbuddingEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!