Logo

Fyldt perlehønebryst med trøffel og vinterurter i kurv

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
150 g hakket kalkun
2 æggehvider
1/2 dl piskefløde
2 spsk trøffel pasta
10 dråber trøffelolie
4 perlehønebryster med skind og vingeben
50 g smør eller margarine

Kartoffel:
4 bagekartofler
1 skalotteløg
50 g smør
4 flade portionsforme

Pynt:
8 fed hvidløg
Kørvel

Sauce:
1/2 l. kraftig hønsefond
100 g smør
1 spsk citronsaft

Kurv med urter:
4 blade forårsrulledej
5 portionsforme
2 gulerødder
2 pastinak
100 g knold selleri
persille
2 dl fløde
1 dl hvidvin
2 spsk olivenolie

Perlehøne og fyld:
Læg det hakkede kød i en skål og tilsæt salt og peber.
Pisk med piskeris, til kødet bliver rigtigt sejt.
Tilsæt æggehvider og pisk igen, til hviderne er absorberet.
Pisk nu fløden i lidt ad gangen (har du en foodprocessor, kan den med fordel bruges til denne fars).
Tilsæt trøffelpasta og olie og rør det i farsen.

Tag perlehønebrysterne og løsn skindet i den ene side.
Kom farsen i en sprøjtepose og pres farsen op under skindet.
Smør brysterne med fedtstoffet, krydr dem og læg dem i et ovnfast fad.
Steg dem i ovnen i 25 min. ved 190°C.

Kurv med urter:
Smør portionsformene med fedtstof på både inderside og yderside.
Skær dejen ud i stykker på ca. 10x10 cm.
Læg et stykke dej oven på en form og sæt en anden form oven i så dejen presses i bund.
Læg endnu et stykke dej i og fortsæt til alle fire stykker er brugt. Rengør urterne og skær den ud i tern på ca 1 cm.
Varm olien i en gryde og svits gulerødderne heri i 5 min.
Tilsæt pastinak og selleri og svits i 2 min.
Tilsæt hvidvin og lad det koge ind til 1/4 del.
Tilsæt fløden og lad det koge ind til en cremet konsistens.
Smag til med salt og peber og hakket persille. Fyld det i kurvene.

Kartoffel:
Skræl kartoflerne og snit dem i tynde skiver på et rivejern eller lign.
Bland dem med det hakkede løg, smeltet smør, salt og peber.
Læg dem i de flade forme.
Pres dem godt sammen og bag dem i oven i 45 min på 190°C.

Sauce:
Kog fonden ned til det halve og pisk smørret i.
Smag til med citronsaft, salt og peber.

Pynt:
Bag hvidløgsfedene i ovnen i 10 min på 190°C. De skal serveres med
skallen på.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 694 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Mørbradbøffer med timian, serveret med stegt kålsalatNår du skal servere en god og sund middag, vil et stykke lækker mørbrad eller saftige...
• Entrecote med sauce ParisienneEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• OvnbixEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Marcipan-is med kirsebærEn flødeis med marcipan og friske, danske kirsebær
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os