Logo

Fyldt savoykål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fyldt savoykål

1 mellemstort savoykål

salt og friskkværnet peber

4 g svinesmåkød

1 løg

1½ spsk rasp

1 æg

1-1,5 dl fløde

smør eller margarine

2 spsk hvedemel

Tilbehør: kogte kartofler eller rugbrød

*

Skyl kålhovedet og kog det i 15 minutter i letsaltet vand.

Tag kålen op, lad den dryppe af og anbring den på 2 viskestykker, der er lagt korsvis.

Blad den op - blad for blad - til det ligner en blomst - og til der kun er så meget kål som en knyttet hånd tilbage - fjern dette.

Rør en ret fast fars af hakket svinekød, revet løg, rasp, æg og fløde og tilsæt salt og peber. Læg lidt fars på kålstokken og svøb de inderste blade op om den.

Smør fars over og »klæb« de næste blade over den.

Fortsæt således til kålhovedet igen ser helt ud.

Lap her og der om nødvendigt.

Bind viskestykkerne om kålen og læg den tilbage i gryden.

Lad det koge sagte i ca 1 time.

Tilbered en tynd sauce af 1 spsk smør eller margarine, 2 spsk hvedemel og ca. 2,5 dl af suppen og smag til med salt og peber.

Tag kålen op, lad den dryppe af i sigte, fjern vi­skestykkerne og vend kålen over på et varmt fad.

Skær den ved bor­det i »lagkagestykker« og server saucen og kogte kartofler eller rugbrød til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (11 stemmer)
Siden er blevet set 6.686 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
493104-02-2016 15:04:38 Connie palsgreen
I stedet for at koge den igen . Prøver jeg St smide den i ovnen 😊 ved 200 gr

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?




Effektiv reklame - klik her