Logo

Fynsk oksesteg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Oksesteg:
1 kg oksebov, snøret
100 g margarine
50 g hvedemel
4 flasker porter eller Classic øl
2 dl vand
2 dl fløde
2 spsk ribsgelé
salt
peber (gerne fra kværn)

Tilbehør
150 g tyttebær-syltetøj
150 g asier eller cornichons
3 stk spiseæbler
25 g smør
1 kg kartofler

Steg:
Okseboven gnides ind i lidt salt og peber.
Brunes godt af i 50 g margarine.
Porter og vand tilsættes og koges op. Herefter småsimrer retten i ca. 1 1/2 time. Boven tages op.
50 g margarine smeltes og melet røres i.
Tilsættes 1/2 l portersky fra stegegryden.
Der tilsættes yderligere 1/2 l vand og 2 dl fløde og saucen koges igennem. Saucen tilsmages med ribsgelé, salt og peber.
Saucen farves med lidt kulør.

Tilbehør:
3 æbler skæres i både og brunes af i lidt smør. Disse serveres sammen
med kogte kartofler, tyttebær og asier, samt det møre kød skåret i
skiver på ca. 1 cm.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.080 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kartoffelfrittata med ostEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Tatare krebinetterEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Krydret vintergryde med lammekødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Hytteost med frugt og honningEn sund og frisk dessert med frisk frugt. Brug de frugter du har i huset - ananas og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os