Logo

Fynsk oksesteg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Oksesteg:
1 kg oksebov, snøret
100 g margarine
50 g hvedemel
4 flasker porter eller Classic øl
2 dl vand
2 dl fløde
2 spsk ribsgelé
salt
peber (gerne fra kværn)

Tilbehør
150 g tyttebær-syltetøj
150 g asier eller cornichons
3 stk spiseæbler
25 g smør
1 kg kartofler

Steg:
Okseboven gnides ind i lidt salt og peber.
Brunes godt af i 50 g margarine.
Porter og vand tilsættes og koges op. Herefter småsimrer retten i ca. 1 1/2 time. Boven tages op.
50 g margarine smeltes og melet røres i.
Tilsættes 1/2 l portersky fra stegegryden.
Der tilsættes yderligere 1/2 l vand og 2 dl fløde og saucen koges igennem. Saucen tilsmages med ribsgelé, salt og peber.
Saucen farves med lidt kulør.

Tilbehør:
3 æbler skæres i både og brunes af i lidt smør. Disse serveres sammen
med kogte kartofler, tyttebær og asier, samt det møre kød skåret i
skiver på ca. 1 cm.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.006 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Wienerkrebinetter 2Til klassisk wienerschnitzel serveres citron, ansjoser og kapers. Det er også tilbehøret...
• Kød- og risboller i tagineEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Baekenofe à la MéméBaekenofe er en alsacisk ragout på fem slags kød, marineret i vin, med kartofler og...
• Æbler med nøddeflødeskumEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os