Logo

Gås

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 gås på 4-5 kg
250 g svesker uden sten
5-6 skrællede æbler skåret i både (gerne Belle de Boskoop)
 
Suppe til sky:
25-50 g margarine
indmad fra gåsen
hals og vingespidser
1 løg
1 gulerod
2 stilke bladselleri
½ l. vand
salt
 
Sauce:
¾ l. sky fra stegning og suppe
3 spsk hvedemel
kulør
 
Tø gåsen op i køleskab 3-3 ½ døgn.
Tag indmadsposen og fedtflommen ud.
Skær fedtkirtlerne af gumpen, eller skær den helt af og brug den til
skyen.
Skær vingespidserne af.
Tør fuglen ind og udvendig med køkkenrulle, og gnid den ind og udvendig med salt.
Fyld den med svesker og æblebåde og sy den til med bomuldsgarn, eller luk med kødnåle.
Læg gåsen med brystet nedad på risten over bradepanden.
Steg den i ovnen på nederste rille ved 160ºC i 4 ½-5 timer.
Vend fuglen efter halvdelen af stegetiden.
Hæld evt. afsmeltet fedtstof fra, og kom nyt vand i bradepanden, når
fuglen vendes.
Tilbered suppe til sky, mens fuglen steger.
Smelt margarinen i en gryde. Brun hals, vingespidser, indmad og evt. gumpen uden fedtkirtler.
Kom løg i sammen med gulerod og bladselleri, og svits grønsagerne med til sidst. Tilsæt vand, salt og peber.
Læg låg på, og lad det simre ved svag varme 1-1 ½ time.
Si suppen, skum den for fedt og gem den til saucen.
Hæld skyen fra gåsen når den er stegt.
Skrue ovnen op til 250ºC og efterbrun med åben ventil i 20-25 min.
Si skyen og skum fedtet af.
Kom skyen fra bradepanden og suppen i en gryde og jævn med melet.
Tilsæt kulør og smag til med salt og peber.
Lad gåsen trække i slukket ovn med åben ovnlåge, så er den lettere at
skære ud.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.794 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her