Logo

Gåsebryst braiseret med mørk, maltet øl, æbler og panchetta

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Gåsebryst braiseret med mørk, maltet øl, æbler og panchetta

Gås i øl:

ca 1200 g hele gåsebryster
5 gode æbler, dvs. alt andet end Granny Smith og Golden Delicious
1 lille knoldselleri
200 g panchetta – eller mager bacon, holdt i én klump
5 stilke rosmarin
4 fed hvidløg, hakkede
1 stort skalotteløg, i skiver
3 dl æblemost
50 cl mørk og maltet øl
Salt og peber
Citronsaft
Olivenolie

 

Æblegastrique:
1,75 dl æbleeddike
100 g sukker

 

Start med at lave en æblegastrique:

Sukkeret smeltes til karamel på en pande eller i en tykbundet gryde, eddiken hældes på og koges igennem, til karamellen er opløst og konsistensen er som sirup.

 

Gåsebrysterne deles, krydres og brunes godt af på begge sider i en støbejernsgryde; jo mere du bruner, jo mere sødmefuld stegesmag får du.

Derefter tages gåsebrysterne op og hviler lidt.

Selleri skrælles og skæres i store tern.

Æblerne skæres i både.

Halvdelen af æbler og selleri steges efter gåsebrysterne, til det får lidt farve.

Skru ned for blusset og kom de hakkede hvidløg, skalotteløg, rosmarin i gryden, så det sautères kort med.

Tilsæt øl, panchetta, æblejuice og halvdelen af gastriquen og lad det simre under låg i ca. 10 -15 min.

Tjek brysterne et par gange undervejs, mærk på dem (de skal være rosa indeni).

Vend resten af selleriternene i citronsaft, olivenolie, salt og peber, pak det i stanniol og bag i ca.½ time til de er møre (i ovn ved 180°C).

Resten af æblerne svinges på en varm pande i max. 2 min. med resten af æblegastriquen og tages af varmen.

Gemmes til at garnere retten med.

Når brysterne er færdige, tages de op ad gryden med panchettaen.

Sigt braiserskyen fra i en gryde og kog den ind til ønskede smag og konsistens.

Skær pancettaen i tern, og kom braisergarniture, de bagte selleri og æbler i lidt af skyen og brysterne skåret i tynde skiver, drys med lidt hakket rosmarin.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.781 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kyllingefrikassé med citron og kanelEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Asparges med rabarber-vinaigretteSæsonens spæde rabarber er en ren delikatesse og sammen med hvide asparges er det en...
• Lammeculotte med myntepestoEn lammeculotte passer lige til to personer og så er den nem at tilberede. Udnyt ovnvarmen...
• Kaffefromage 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!