Logo

Gammeldags gråand med flødesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gammeldags gråand med flødesauce

 

2 gråænder
1 lille gulerod
1 lille løg
1 laurbærblad
10 sorte peberkorn
1 kvist timian
50 g smør
5 dl vand
2,5 l piskefløde
2 spsk ribsgelé eller tyttebærkompot.
*

Ænderne renses for rester af fjer og indmad og duppes tørre med køkkenrulle.

Skær gulerødderne i 1 cm tykke skiver og løget i kvarte.

Varm smørret i bunden af en tykbundet gryde og brun ænderne godt heri.

Tag dem op efter 5-8 min. og kom urterne i.

Når de har taget farve, hældes vand og krydderier i, skru ned på lavt blus, kom ænderne tilbage i gryden, læg låg på og lad det hele simre i 1 time.

Tag dem op, når de er møre og pak dem ind i alufolie.


Skyen passeres gennem en sigte i en ren gryde og koges ind.

Tilsæt fløden, smag til med ribsgelé, salt og peber og jævn evt. ekstra til passende konsistens.

Servér ænderne med pillekartofler, saucen og tyttebærkompot. 

 

Madopskrift billede

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,1 (15 stemmer)
Siden er blevet set 12.464 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?