Logo

Gammeldags haresteg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1 hare
6-8 tynde skiver letrøget spæk
50 g smør
1/4 l. kogende bouillon
75 g smør
75 g hvedemel
1/2 l. mælk
lidt salt samt hvid peber
ribsgelé
2-3 spsk flødeskum

Den omhyggeligt istandgjorte hare ombindes med spækskiverne. Lægges i en smurt bradepande og dækkes med små smørklumper. Brunes ved god varme (225ºC).
Når haren er fint brun, hældes den kogende bouillon ved, blusset dæmpes, og dyret steger Ca. 1/2 time, hvor det af og til dryppes.
Imens tilberedes en tyk jævning.
Smørret smeltes, afbages med melet og spædes med mælken, der skal være kogende.
Småkoger 8-10 minutter, krydres med salt samt et let drys hvid peber og tilsættes i å 2 spsk ribsgelé.
Haren tages ud af ovnen, jævningen hældes over, hvorefter den steger videre i endnu 1/2 times tid.
Nu skal skyen sies fra, direkte i saucegryden.
Fortyndes eventuelt med mere bouillon, mens der røres livligt i gryden. Smages sluttelig til.
Spises med smørbrunede kartofler samt æblebåde , der ristes i lidt smør.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 6.788 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• BradepandepizzaDet lyder måske noget utraditionelt at lave en pizza i en brandepande - men ikke desto...
• Marinerede sauté skiver med jordnøddesauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Chop suey med bønnespirerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Arme riddere med bær i coulisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os