Logo

Gammeldaws oksesteg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
1600 g oksesteg af bov, mellemskært tykkam eller andet forkød!
4 store løg
3-4 gulerødder
2-3 kartofler
vand
salt
peber
hvedemel
fløde
stegemargarine

Skræl rodfrugterne og skær dem i grove stykker.
Brun oksestegen grundigt på alle sider, tag den op.
Svits grønsagerne.
Tag grønsagerne op, læg stegen ned, rodfrugterne ovenpå, drys kraftigt med salt og peber.
Hæld ca. 1 ½ cm vand ved.
Læg låget på og lad det simre ca. 2 timer.
Efter 2 timer tages stegen op og hviler mens du laver sauce.
Stegeskyen sies, grønsagerne kasseres.
Stegeskyen koges op og smages til med salt, peber, fløde og evt. en bouillonterning.
Jævnes med meljævning og tilsættes kulør.
Server med kogte hvide kartofler, kogte grønne bønner eller bønner
ovnbagt i baconsvøb.
Surt asier/tomatsalat/små glaserede perleløg.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.846 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
52915-07-2010 23:36:10 Bitten Jusjong
Denne opskrift lyder som i "gamle dage" som jeg husker det framin mors tid.
Jeg er selv en årgang 1936 så jeg har mange års erfaring i at lave mad.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?