1600 g  oksesteg af bov, mellemskært tykkam eller andet forkød! 
4 store løg 
3-4 gulerødder 
2-3 kartofler 
 vand 
 salt
 peber 
 hvedemel 
 fløde 
 stegemargarine 
Skræl rodfrugterne og skær dem i grove stykker. 
Brun oksestegen grundigt på alle sider, tag den op. 
Svits grønsagerne. 
Tag grønsagerne op, læg stegen ned, rodfrugterne ovenpå, drys kraftigt med salt og peber. 
Hæld ca. 1 ½ cm vand ved. 
Læg låget på og lad det simre ca. 2 timer. 
Efter 2 timer tages stegen op og hviler mens du laver sauce. 
Stegeskyen sies, grønsagerne kasseres. 
Stegeskyen koges op og smages til med salt, peber, fløde og evt. en bouillonterning.  
Jævnes med meljævning og tilsættes kulør. 
Server med kogte hvide kartofler, kogte grønne bønner eller bønner 
ovnbagt i baconsvøb. 
Surt asier/tomatsalat/små glaserede perleløg.