
 
Inviter gæster til et festligt måltid, der ikke er alt for
dyrt: kold grønærtesuppe og ribbenssteg med sommergrønt. 
 
Kold grønærtesuppe
med mynte, flødeskum og rejer 
4 personer. Arbejdstid: 20 min. 
 
# Suppe: 
500 g frosne fine grønne ærter 
3-8 blade frisk mynte 
2 dl tør hvidvin 
4 dl kold grønsagsbouillon
2 tsk frisk citronsaft 
salt og friskkværnet hvid peber 
1½ dl piskefløde 
250 g pillede rejer 
Pynt: mynte blade 
Tilbehør: brød 
*
BLEND de frosne ærter med mynte og hvidvin, og tilsæt grønsagsbouillon
til passende suppe-konsistens. 
Smag til med citronsaft, salt og peber. 
 
PISK fløden til blødt skum. 
 
ANRET suppen med flødeskum og rejer, og pynt med mynte. 
Server med brød. 
 

 
Ribbenssteg med
rosmarin og sommergrønt 
4 personer. Arbejdstid: 45 min. Stege-/kogetid: ca. 1 time
og 30 min. 
 
# Steg:
1 kg ribbensteg med svær og uden ben 
1 spsk groft salt 
friskkværnet peber 
5-6 stilke frisk rosmarin (eller 2 tsk tørret) 
2 dl vand 
 
Sommergrønt: 
1 blomkål 
500 g grønne bønner 
1 bundt forårsløg 
 
Tilbehør: 
1-1½ kg nye kartofler 
bredbladet persille 
*
 
RIDS sværen med ½ cm's mellemrum, og sørg for, at der er
ridset helt ud til siderne. 
Gnid salt ned i alle ridserne. 
Fordel halvdelen af rosmarinen i ridserne. 
Krydr med peber på kødsiden. 
 
LÆG stegen i en bradepande med den sidste rosmarin og vand i
bunden, og sørg for at sværen ligger lige højt over det hele, klods evt. op med
kartoffelstykker eller sammenkrøllet alufolie. 
 
SÆT stegen i ovnen ved 200 °C i ca. 1 time og 30 min., til
kødet er gennemstegt. 
Tilsæt evt. mere vand undervejs. 
Sæt stegen under grillen i ovnen, hvis sværen ikke er sprød
hold øje med, at den ikke bliver for mørk. 
 
SKRUB kartoflerne rene, og kog dem 8 min. i velsaltet vand. 
Tag gryden af varmen, og lad kartoflerne trække færdige
under låg i 8-10 min. 
 
DEL blomkålen i buketter, nip bønnerne, og rens
forårsløgene. 
Kog blomkålen i ca. 4 min. i rigeligt letsaltet vand, tilsæt
bønnerne, og kog videre i et par min.
Tilsæt til sidst forårsløg, der blot skal koge få min. 
Hæld grønsagerne i et dørslag, og lad dem dryppe af. 
 
SKÆR ribbensstegen i skiver, og server med sommergrønt, nye
kartofler og persilledrys. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin