Logo

Grønkålsfrikadeller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Grønkålsfrikadeller


Grønkål er en af vore mest hårdføre grønsager. De store krøllede blade kan klare helt ned til 20 graders frost og er en af de få friskhøstede danske frilandsgrønsager i marts måned.

Arbejdstid: 25 min. Koge/stegetid: 15 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

150 g frisk grønkål

50 g havregryn

2 spsk hvedemel

1 æg

1 løg

1 fed hvidløg

salt og peber

1 spsk olie

 

Tilbehør:

300 g kartofler

2 gulerødder

1 porre

4 dl grønsagsbouillon

*

 

Skyl og rib grønkålen.

Kog de ribbede grønkålsblade 5 min. i letsaltet vand.

Hæld kålen i en sigte og pres væden af den.

Hak den groft og rør den sammen med havregryn, mel, æg, revet løg, knust hvidløg, salt og peber.

 

Skræl kartofler og gulerødder og rens porren.

Skær dem i skiver og damp dem møre i bouillon under låg 12-15 min.

 

Form farsen til frikadeller og steg dem på en pande med olie cirka 5 min. på hver side.

Server frikadellerne med kartofler og grønsager i bouillon.

 

Grønkålsfrikadeller


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 375 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Krydret grønkålssuppeDer er masser af fyld og smag; denne dejlige grønsagssuppe. Nyd den som hovedret med brød...
• Grønlangkålen egnsret fra Vendsyssel. Den anses af mange danskere som julemad. Det skønne og meget...
• Krydret grønkålssuppeDer er masser af fyld og smag; denne dejlige grønsagssuppe. Nyd den som hovedret med brød...
• Frosne paderEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os