Logo

Grønsags-risotto

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grønsags-risotto

 

Ris på italiensk - til afveksling for pastaen. Med friske sommergrønsager og parmesanost, bliver det endnu en specialitet at nyde.

• Råris er sunde. De indeholder både kulhydrat, mineraler, protein og vitaminer.

Forberedelse 20 min. Tilberedning 20 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Grønsagsrisotto

5 dl brune ris (300 g)

1 stort løg

1 lille kålrabi

150 g broccolibuketter

2 tomater

2 spsk olie

1 tsk salt

1 tsk groftkværnet peber

½ tsk gurkemeje

1 l grønsagsbouillon

1 dl fløde 13%

100 g frosne haricots verts

1 spsk smør

2 dl parmesanost

 

* Fremgangsmåde:

1 Pil løget og hak det fint.

Skræl kålrabien og skær den i tern.

Skyl broccolien og del den i buketter.

Skær tomaterne i tern.

 

2 Varm olien ved jævn varme i en gryde og svits løgene sammen med salt, peber og gurkemeje, ca. 3 min.

Hæld risene i og brun dem sammen med løgene yderligere 3 min.

 

3 Hæld 5 dl af grønsagsbouillonen på og bring det i kog.

Læg låg på og lad det simre ved svag varme i 10 min.

 

4 Tilsæt yderligere 5 dl af bouillonen sammen med broccoli og kålrabi.

Lad det koge uden låg ca. 20 min, rør rundt nu og da.

Tilsæt fløde, bønner og tomattern under omrøring og bring i kog.

Lad det koge til al væske er absorberet, ca. 15 min.

Smag til med salt og peber.

Rør smør og parmesanost i lige før serveringen.

 

Tips & råd

 

Grønsags-risotto

Du kan også koge risene i en sauterpande. Det kræver mere pasning og det kan også være svært at beregne den helt rigtige mængde væske. Der skal røres i risene hele tiden og væsken tilsættes lidt ad gangen. Ny væske tilfører du først, når risene har absorberet væsken, som allerede er i gryden. Bliv ved med at tilføre væske, til risene er møre. De færdige ris skal være fugtige og smidige i konsistensen.

 

VARIATION: Risene får en ekstra god smag, hvis gurkemejen erstattes med ¼ tsk safran.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 5O5 = kJ 2121

Kulhydrat 61 g Protein 18 g Fedt 21 g (37%) Fibre 8 g

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.466 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?