Logo

Grønsagsfrikadeller uden kød - også for børnekokke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grønsagsfrikadeller uden kød - også for børnekokke

 
Denne opskrift på grønne frikadeller er lige til at gå til. Frikadellerne har masser af smag, og de kan laves på cirka en halv time. Frikadellerne er geniale til madpakker, og så er de også børnevenlige – vil du have mere smag, så tilføj gerne lidt flere finthakkede krydderurter. Denne portion rækker til to sultne voksne, så du kan nemt lave dobbeltportion.
Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 2 – er du alene så har du til to dage.

 
# Ingredienser
1 squash (ca 400 g)
6 store gulerødder (ca 400 g)
1 løg
1 fed hvidløg
2 æg
50 g havregryn
50 g ost (fx bruge cheddar, mozzarella, eller almindelig skæreost)
1 spsk hvedemel
1 tsk bagepulver
Salt og peber
Evt. 1 håndfuld hakket persille
Olie til stegning (du kan også supplere med smør)

 
* Tilberedning
Riv gulerødder og squash på et rivejern.
Har du en køkkenmaskine eller foodprocessor med indbygget rivejern, så brug den!
Læg de revne grønsager i en skål og drys med groft salt.
Grønsagerne er fyldt med vand, og saltet vil nu trække væsken ud af dem.
Lad det stå i minimum 15 min - jo, mere væske du kan fjerne, jo bedre bliver dine frikadeller.

 
Imens saltet arbejder, river du løget fint.
Hvidløget presses, og osten rives også.
Du kan også måle havregryn, mel og bagepulver op.

 
Når de 15 min er gået, hælder du vandet fra.
Pres dine grønsager i en si.
Du kan også vride dem i et rent viskestykke.
Hæld de 'tørre' grønsager tilbage i en tør skål.
Tilføj løg, hvidløg, æg, mel, havregryn, bagepulver, hakket persille, æg og ost.
Bland det godt.
Lad grønsagsfarsen hvile i minimum 10 min, før du former dem.

 
Steg i rapsolie på en mellemvarm pande.
Vend frikadellerne, når de er gyldne på de ene side.
Det tager cirka fem minutter.
Server evt. med en grøn salat, stærk humus og groft brød.

 
Se alle opskrifter for børnekokke

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.297 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her