Logo

Grillede kyllingefileter i appelsin med lynbagte cherrytomater

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
400 g kikærter
200 g cherry tomater
1 fed hvidløg.
1/2 dl hvid balsamico
1 dl god olivenolie
50 g ristede pinjekerner
2 hjertesalat hoveder
50 g rosiner gerne lyse
1 lille løg
1/2 dl bredbladet persille
citronsaft
sukker
saft og skal af 2 ubehandlede appelsiner
1/2 dl sød soja
1 frisk chili
1 fed hvidløg
frisk timian
olie
4 kyllingefileter

Udblød kikærterne natten over og kog dem med lidt salt, indtil de er helt møre.
Del cherrytomaterne i to.
Hak hvidløget fint og vend det med hvid balsamico, olivenolie, lidt sukker og salt.
Kom tomaterne i et ovnfast fad med skærefladen opad og fordel marinaden over tomaterne.
Kom tomaterne i ovnen ved 150°C ca. 1 time, eller indtil de er blevet 1/3 mindre.
Rist pinjekernerne til de er gyldne og krydr med salt.
Pluk hjertesalaten i hele blade.
Vend forsigtigt de afkølede tomater med kikærter, pinjekerner, rosiner, finthakket løg, hakket persille og hjertesalat.
Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Kog appelsinsaft, -skal og soya ind til det halve.
Tilsæt chili, hvidløg og timian. Afkøl lagen og kom lidt olie i.
Flæk kyllingefileterne til 2 stykker.
Mariner dem i lagen i mindst 4 timer.

Grill kyllingefileterne ved høj varme i ca. 2 min. på hver side.
Pensl dem med marinaden under stegningen.
Skær fileterne ud i skiver og server.

Tips: Man kan bruge kikærter fra dåse med et udmærket resultat.
De bagte tomater smager også dejligt på ristet brød med lidt gedeost.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.189 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Pasta med løgsugo 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Frikassé af kalvetykkam med fennikel, rødløg og bønnerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• PortersteakEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• OstesouffleDen franske ostesouffle er gået lidt i glemmebogen, og det er en skam, for den smager...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os