Logo

Grillede mørbradbøffer med spidskål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Grillede mørbradbøffer med spidskål

 

Nyd fredag aften ved grillen med baconsvøbte mørbradbøffer, grillet spidskål og gulerødder. Tænd grillen mindst ½ time før brug. Overfladen på grillkullene skal være grå og alle flammerne væk, før man kan grille.

Arbejdstid: 40 min. Grilltid: 20 min. 4 personer

 

# Ingredienser til Grillede mørbradbøffer med spidskål:

1 stor svinemørbrad

salt og peber

8-16 skiver bacon

2 spsk olie

 

Smørtoppe:

150 g smør

½ dl gammeldags kærnemælk

krydderurtesalt, fx med brændenælder

 

Grønsager:

500 g friske ærtebælge

1 stor håndfuld dild

1 bundt purløg

1 spidskål

6-8 gulerødder med top

2 spsk olie

4 skiver rugbrød

*

Sådan laves Grillede mørbradbøffer med spidskål:

Smørtoppe: Pisk blødt smør skummende med en håndmikser og tilsæt gradvist kærnemælk. Fyld smørret i en sprøjtepose og sæt 8 små toppe på et stykke bagepapir.

Drys med krydderurtesalt og sæt smørtoppene i køleskabet.

 

Grønsager: Bælg ærterne.

Snit dild og purløg fint.

Skær spidskål i både og gulerødder i halve på langs og vend dem med olie, salt og peber.

 

Afpuds svinemørbraden, skær ud til 8 bøffer og krydr dem med salt og peber.

Læg 1-2 skiver bacon stramt omkring siderne på hver.

 

Pensl grillristen og derefter kødet med olie.

Brun kødet ved høj varme på begge sider.

Steg videre ved lavere temperatur i ca. 3-4 min. på hver side.

 

Grill kål og gulerødder på alle sider, til grønsagerne er lune, men stadig sprøde.

Rist også rugbrødet på den varme grill.

 

Anret de grillstegte mørbradbøffer med grillede grønsager.

Drys med ærter, dild og purløg og server ristet rugbrød og smørtoppe til.

 

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 355 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Farserede mørbradbøffer og chokoladebuddingDer er tradition for at spise svinekød i julemåneden. Vi foreslår farserede mørbradbøffer...
• Mørbrad pestofyldt med knuste kartoflerHer får du opskriften på pestofyldt mørbrad. Servér med knuste kartofler, der bliver som...
• Mørbrad som i PekingByd gæsterne på dette populære kinesiske måltid som er lavet med en meget lækker dressing,...
• Vanilleis med sød jordnøddesauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!