Logo

Grillet kalvelever og gulerødder med avocadodip

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Grillet kalvelever og gulerødder med avocadodip

 

Grillmad behøver ikke altid at være dyre bøffer eller pølser. Lever smager også skønt, når den har fået en god stegeskorpe. Giv den ikke længere tid, end at den stadig er saftig.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 20 min + optænding af grill. Grilltid: ca 15 min

 

#

300-350 g svine- eller kalvelever

2 avocadoer

1 lime

salt og friskkværnet peber

1-2 fed hvidløg

6-8 tynde gulerødder

3 spsk olie

4-6 blade grøn salat

1 stor håndfuld brøndkarse

 

Tilbehør: nye kartofler eller brød

*

 

TÆND grillen ca. ½ time før brug.

Overfladen på grillkullene skal være grå, og alle flammerne væk.

Grillen skal være godt varm.

 

SKRÆL avocadoerne, og fjern stenene.

Blend avocadokød med saft af ½ lime, og smag til med salt, peber og evt. knust hvidløg.

Skær den anden halve lime i 2 stykker som tilbehør til retten.

 

SKRUB gulerødderne rene, og flæk dem på langs.

Vend dem i olie på en tallerken.

Grill på alle sider (i alt i ca. 10 min.), og krydr med salt.

 

SKÆR leveren i skiver, og dup dem tørre med køkkenrulle.

Pensl grillristen og derefter leveren med olie.

Brun ved høj varme på begge sider.

Krydr med salt og peber.

Steg videre ved lavere temperatur i 2-3 min. på hver side, så leveren ikke bliver tør.

 

SERVER grillet lever og gulerødder med avocadodip, salat, brøndkarse, limebåde og friskkogte kartofler eller brød.

 

TIPS: Du kan også stege leverstykkerne på en varm grillpande eller en alm. stegepande med olie.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 286 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Spidstegt kyllingeleverServer kyllingelever, der er stegt med bacon og champignon, med masser af godt brød....
• Grillstegt lammeleverGrillstegt lever skal være rosa, ikke gennemstegt. Den smager mere pikant, hvis den...
• Levergryde med svampeflødesauce og kartoffelsneLever er fedtfattig indmad med et højt indhold af mineraler. Vi spiser det mest som...
• Eksotisk frugtsalatEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os