Logo

Grillet rokkevinge med pisket citronsmør og lun endivesalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
(4 personer)

# Ingredienser 
1 kg rokkevinge uden skind
150 g smør
Saft af 1-2 citroner
4 endive
Myn­teblade, helst arabisk mynte
50 g rørsukker
2 snittede skalotteløg
1 fed snit­tet hvidløg
Olivenolie, salt, peber

* Tilberedning 
Varm en stegepande op og brun forsigtigt smørret.
Hæld det brunede smør gennem en fin sigte over i en skål.
Placer skålen i en lidt større skål med isterninger og pisk, til smørret bliver cremet.
Smag smørret til med citronsaft salt og peber og fortsæt med at piske, 
til smørret kan formes med en ske.
Form 4 æg af smørret med en spiseske og sæt dem på køl.
 
Pensl rokkevingerne med olivenolie og krydr med salt og peber.
Vend rokkevingerne på en meget varm grillpande ca. 30 sekunder på hver side - 
eller til de har fået et pænt grillmønster.
Steg fisken færdig i en forvarmet ovn ved 220 °C i 5-7 minutter.
 
Skær endiverne i tykke strimler og svits dem i en varm pande med lidt olivenolie.
Til­sæt skalotteløg og hvidløg samt rørsukker og smag til citronsaft, salt og peber.
Vend de plukkede mynteblade i lige før servering.
Anret rokkevingerne med det piskede smør på toppen og endivesalaten a part.
 
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.057 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Er det en god ide med en regering over midten?




Effektiv reklame - klik her