![Grillspid med tzatziki](/images/show_images/2016/4/clip_1460902100944.png)
Grillspid smager allerbedst, hvis man har mulighed for at
grille dem på en rigtig kulgrill.
• Dup kødet tørt med køkkenrulle, når du har marineret det.
Sørg for at kødet ikke brankes, for så dannes der usunde stoffer i skorpen.
Græsk inspireret.
Forberedelse 35 min. + marinering. Tilberedning 15 min. 4
portioner
# Råvarer til Grillspid med tzatziki:
TIL SPIDDENE:
600 g kalvekød eller oksefilet
1 citron friskpresset saft af
1 dl olie
1 tsk tørret oregano
sort peber og salt
8 små løg
4-8 cherry tomater
1 grøn peberfrugt
TZATZIKI:
1 lille agurk
4 dl afdryppet yoghurt
3 fed hvidløg
3 spsk olie
2 spsk hvidvinseddike
salt og peber
* Fremgangsmåde:
1 Afpuds og tør kødet.
Skær det i 3 cm store tern.
Pres citronen.
Bland olie, citronsaft og oregano og krydr med friskkværnet
sort peber og lidt salt.
Hvis du ikke har så god tid, så udelad marineringen.
I så fald pensler du med marinaden inden og mens du griller.
Ellers lægger du kødet i en plastpose og hælder marinaden
på.
Luk posen og mariner på køl.
2 Skræl agurken, flæk den og grav kernerne ud.
Riv agurken groft på et rivejern.
Drys med lidt salt og lad det løbe af i et kaffefilter i ca.
30 min.
3 Forbered grønsagerne.
Sæt stykker af løg, tomat, peberfrugt og kød skiftevis på 4
metal eller træspid.
Læg træspiddene i vand først, så antændes de ikke under
grillningen.
4 Bland den afdryppede agurk med yoghurt, presset hvidløg,
olie og eddike.
Krydr med salt og peber.
Grill i ovnen eller på havegrillen.
Server saucen til.
Tips & råd
![Grillspid med tzatziki](/images/show_images/2016/4/clip_1460902100948.png)
Yoghurt varierer i smag. Den økologiske sødmælksyoghurt har
en mild og flødeagtig smag. Den almindelige yoghurt har en lidt skarpere smag.
![Grillspid med tzatziki](/images/show_images/2016/4/clip_1460902100951.png)
Peber kan være mange forskellige ting.
Pebersmagen bliver kraftigere og bedre, hvis du maler
peberkornene i en rigtig peberkværn.
PR. PORTION: Energi: Kcal 429 = kJ 1781
Kulhydrat 14 g Protein 37 g Fedt 25 g (52%) Fibre 2 g