Logo

Grillstegt culotte og kornsalat med nye grønsager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Grillstegt culotte og kornsalat med nye grønsager

 

Læg en culotte på grillen; den passer {næsten} sig selv. Hvis vejret er godt, er det svært at finde på noget, der kan stikke en grillet oksesteg. Prøv at stege kødet i intervaller, det gør kødet ekstra mørt og saftigt.

6 personer. Arbejdstid: 1 time. Koge/stege/hviletid: 1½-2 timer.

#

1 okse- eller kalveculotte (1250-1500 g)

3 fed hvidløg

friske krydderurter (rosmarin, timian og oregano)

2 spsk olie

1 økologisk citron

2 tsk groft salt

1 tsk hel sort peber

 

Salat:

3 dl kornperler (rug, hvede eller byg)

1 blomkål

1 bundt nye gulerødder

1 bundt radiser

1 bundt forårsløg

2-3 spsk sorte eller lys sesamfrø

 

Dressing:

1 fed hvidløg

2 spsk tahin (se TIPS)

2 spsk æbleeddike

1 spsk citronsaft

1 spsk tamari eller sojasauce

3 spsk olie

*

 

AFPUDS kødet, og rids ruder i fedtlaget.

 

Hak de pillede hvidløgsfed sammen med en håndfuld kryddarurter, og tilsæt olie, revet citronskal, salt og knust peber.

 

Smør kødet med marinaden, og lad det trække i 30 min. ved stuetemperatur eller i køleskabet i 3-6 timer.

 

Kog kornperlerne efter pakkens anvisning og dryp dem af i en sigte.

 

Rens blomkålen, del den i buketter, og blancher dem i kogende, letsaltet vand i 3-4 min.

Læg dem straks i iskoldt vand, og dryp af.

 

Rens gulerødder, radiser og forårsløg og snit dem fint.

 

Steg culotten ved indirekte varme i en kuglegrill eller i ovnen ved 180 °C varmluft i 15 min.

Tag stegen ud, og lad den hvile i 15 min.

Gentag stege- og hvileperioder a 15 min., til kernetemperaturen er 56-57 °C.

Pak stegen ind i 3-4 lag stanniol, og lad den hvile i 30-45 min.

 

Blend dressingen sammen, og vend den i de kogte korn.

Bland alle grønsagerne i salaten, og lad den trække i 20 min.

Pynt med sorte sesamfrø eller ristede sesamfrø.

 

Skær stegen i skiver på tværs af længdetrådene: fra spidsen af stegen og ca. halvvejs ind og derefter på den modsatte led.

Server salaten til kødet.

 

TIPS: Tahin er en pasta af ristede sesamfrø og olie, og den kan fås i større supermarkeder. Erstat evt tahin med lidt sesamolie.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 321 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Oksekød med krydret sauce og melonsalatHer er en japansk inspireret ret med oksekød, nudler, sprøde grønsager og krydret, sød...
• Kalveculotte på grillHer er den perfekte metode til kalveculotte på grill. Kalvestegen grilles ved indirekte...
• Culottesteg med bearnaisesauceCulotte er en lækker skæring af halestykket, og er forkælelse i verdensklasse. Culottesteg...
• Solbær sauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os