Logo

Grillstegte entrecôtes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillstegte entrecôtes

 

Gode bøffer er noget af det enkleste til grillen. Kødet skal være mørt, ellers bliver resultatet kedeligt. Til 4 personer. Tilberedningstid: ca. 20 min.

#

4 entrecôtes med eller uden ben

salt og peber fra kværn

olie til pensling

8 små tomater

brøndkarse

4 kartofler eller 1 aubergine

 

Sennepssauce:

4-5 forårsløg

20 g smør.

3 dl hvidvin eller halvt vin og halvt bouillon

1 spsk dijon-sennep

2 dl piskefløde eller cremefraiche.

lidt maizenamel

*

 

1. Bank kødet let med hånden og drys det med peber.

Der pensles med grill-olie (hvis den er krydret, kan du udelade peberet!).

Lad kødet trække lidt.

 

2. Skær et dobbelt kors i tomaterne og pensl dem med olie.

Drys med salt og pak dem ind i folie.

Læg foliepakkerne i kanten af grillen.

 

3. Steg bøfferne 3-6 min. på hver side, afhængigt af, hvor røde du ønsker dem.

 

4. Pak tomaterne ud, men lad dem ligge i folien.

Serveres til bøfferne med fx brøndkarse og kartoffel- eller aubergineskiver, der kan grilles med, hvis grill-risten er stor nok.

Skær dem i 2 cm skiver, der pensles med olie.

Hertil passer en sennepssauce.

 

Sennepssauce:

Snit 4-5 forårsløg fint og svits dem i 20 g smør.

Tilsæt 3 dl hvidvin eller halvt vin og halvt bouillon og rør ca. 1 spsk Dijon-sennep i.

Lad det koge lidt ind og rør 2 dl piskefløde eller cremefraiche i.

Varm det igennem uden at koge.

Jævn evt. med lidt maizenamel udrørt i koldt vand.

Smag til med salt og peber, evt. mere sennep.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.802 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her