Logo

Grydestegt kalvetykkam med flødesauce og bønnesalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Grydestegt kalvetykkam med flødesauce og bønnesalat

 

Server en god gammeldags grydesteg med flødesauce som gæstemad. Saucen er smagt til med citronsaft - du kan evt. også tilsætte lidt fintrevet citronskal, hvis du bruger en økologisk citron. Har du friske krydderurter i vindueskarmen, så tilsæt gerne en håndfuld friskhakkede krydderurter til sidst - eller lad gæsterne klippe frit ved bordet.

Desserten kunne være en Solbærmousse, som du kan lave med solbærsyltetøj eller friske solbær.

Arbejdstid: 40 min. Stege/kogetid. ca. 2½ timer. Kødet er fryseegnet. 4 personer

 

# Ingredienser til Grydestegt kalvetykkam med flødesauce og bønnesalat:

800 g kalvetykkam (evt. snøret)

25 g smør

2 spsk olie

salt og friskkværnet peber 21øg

2 citroner

1 knoldselleri

3 laurbærblade

4 spsk hvedemel

2 dl piskefløde

 

Bønnesalat:

250 g grønne bønner

1 dåse brune bønner (eller ca. 250 g kogte)

3 skalotteløg

250 g cherrytomater

citronsaft

olie

*

Sådan laves Grydestegt kalvetykkam med flødesauce og bønnesalat:

Brun kødet i smør og olie i en stegegryde og krydr med salt og peber.

 

Pil løgene og skær dem i både.

Skræl sellerien og skær den i grove terninger.

Vask citronerne og skær 4 skiver af den ene.

 

Læg løg, selleri og citronskiver ved kødet og tilsæt 1 l vand og laurbærblade.

Lad kødet småstege under låg i 2-2½ time, til det er mørt.

 

Bønnesalat: Nip bønnerne og kog dem i letsaltet vand i 4-5 min.

Læg dem i iskoldt vand og lad dem dryppe af.

Pil skalotteløgene og hak dem fint.

Vask tomaterne og skær dem i halve.

Afdryp de brune bønner.

Bland det hele sammen og smag til med lidt citronsaft, olie, salt og peber.

 

Tag kødet op og skær det i terninger på ca. 3x3 cm.

Si stegeskyen over i en gryde og hold kød og grønsager varmt.

Jævn saucen: Rør mel og fløde sammen.

Rør det i den kogende stegesky under piskning og kog saucen i mindst 5 min.

Smag den til med citronsaft, salt og peber.

 

Vend grønsagerne i saucen, anret med kødstykkerne og server med bønnesalat.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 343 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kalverullesteg med rodfrugter, persillesauce og kartoffel-röstiEt klassisk måltid med en god steg af kalvekød, grønsager, sauce og kartofler efterfulgt...
• Kalvekarbonade a la osso bucodagens kalvekarbonader har fået et italiensk twist med tomatsauce, gremolata og risotto...
• MinutbøfferMinutbøf er - ikke overraskende - ret hurtig mad. Her er opskriften med tynde skiver af...
• Vilde FrugtspidEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os