Logo

Hakkebøffer med løgkompot

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Hakkebøffer med løgkompot

 

Hakkebøf med masser af bløde løg er en klassisk smagskombination, der altid holder. Prøv løgene i en frisk og let syrlig kompot, og server en sprød salat til bøfferne.

4 personer. Arbejdstid: 35 min. Koge/stegetid: 25 min.

 

#

Løgkompot:

400 g løg

2 spsk olie

1 dl lys balsamicoeddike eller æbleeddike

½ dl vand

1 bundt bredbladet persille

 

Hakkebøffer:

500 g hakket oksekød

2 spsk olie eller smør

salt og peber

 

Tomatsalat:

4 tomater

2 gulerødder

2 spsk olie

2 spsk citronsaft

100 g feta

 

Tilbehør:

kogte kartofler

*

 

Pil løgene, og skær dem i skiver.

Svits løgene i en gryde med olie i 3-4 min.

Tilsæt eddike og vand, og lad løgene simre under låg i 25 min.

Smag til med salt og peber, og vend hakket persille i løgene.

 

Form kødet til 4 bøffer, og hak dem i overfladen på begge sider.

Brun bøfferne på en varm pande med olie.

Skru ned for varmen, lad bøfferne stege i 3-4 min. på hver side, og krydr med salt og peber.

 

Skær tomaterne i skiver, og bred dem ud på et fad.

Riv gulerødderne groft, og drys over tomaterne.

 

Rør olie og citronsaft sammen med salt og peber, og dryp det over salaten.

Skær feta i terninger, og drys dem over salaten.

Server hakkebøfferne med løgkompot, salat og kogte kartofler.

 

TIPS: Varm panden godt op med olien, inden du lægger bøfferne på panden, så du får den flotte, brun stegeskorpe på bøfferne. Brun dem godt på begge sider ved høj varme, og skru så ned til middelhøj varme eller mindre, så bøfferne steger færdige uden at blive brændte.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 323 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hakkebøf og ovnfritter med nem bearnaiseGode hakkebøffer serveret med luksus-tilbehør - perfekt til en fredag aften. Med lidt...
• Små farsbrød med pasta og tomatsauceEn frisklavet tomatsauce til en svingende gang pasta er altid et hit på middagsbordet....
• Hakkebøf med röstiVi har piftet en almindelig hakkebøf op med sprøde kartoffelkager. Ælt kødet sammen med...
• Æblekage à la SiggaardEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os