Logo

Helstegt nakkesteg med grønsager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1-1,5 kg hel nakkesteg uden ben

Marinade:
½ dl plukket frisk rosmarin
½ dl plukket frisk timian
1 dl frisk plukket persille
5 ansjovisfiléer
revet skal fra ½ citron
2 fed hvidløg
3 spsk olivenolie

Sky:
3 dl vand
1 grovhakked løg
6 ansjovisfiléer + lidt ansjovissaft

Grønsager:
½ kg kartofler med skal
1 dl grov salt
½ savoykålshoved
1 blomkålshoved
3 skalotteløg
2 dl bladpersille

Sæt ovnen på 175ºC.
Bland alle ingredienser til marinaden i en morter.
Knus det så at det bliver en grov pasta.
Krydr med salte og peber og brun så nakkestegen på alle sider, også endestykkerne.
Tag kødet op og gnid det med urtepastaen.
Hæld vandet i en bradepande sammen med det grovhakkede løg,
ansjovisfiléerne og lidt saft fra ansjoviserne.
Læg en rist på bradepanden.
Læg nakkestegen på risten og steg den i ovnen til indertemperaturen er 65-68ºC.
Skyen fra kødet sies og hældes over nakkestegen inden servering.
Stegen hviler i en halv time inden udskæring
Er man til tyk sauce, kan man jævne den med lidt hvedemel eller 1 ½ spsk Philadelfiaost

Grønsagerne:
Kog kartoflerne med saltet. Skær savoykålen i strimler, pluk buketter fra blomkålen og skær skalotteløgene tyndt.
Brun kålen i lidt smør og olie, til kålen er lidt mør - ca. 10 minutter.
Bland til sidst kartoflerne, skalotteløgene og persillen i og server til stegen.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.105 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Grillede Tortilla FajitaEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Rullesteg med æbler og svesker - i trykkogerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Omelet SpanskDen traditionelle hovedret med kartofler og løg, som er kendt under navnet "tortilla" i...
• Mangoparfait med sauce af solbærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!