Logo

Hovmestertorsk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
1200 g rensede torskefileter
50 g smør
¾ kg tomater
¾ kg kartofler (helst nye)
4 pæne løg
1 bouillonterning
en sjat øl
lidt persille eller purløg

hvidvin
fløde
hvidløg
chili

Rens kartoflerne (evt. med en børste), skær dem i ca. 1 cm tykke skiver, og kog dem i ca. 10 min med bouillonterningen.
Kan evt. koge i rent søvand.

Fordel smør på bunden af panden/gryden.
Skær løg, tomater og torsk i skiver og fordel det skiftevis med de halvkogte kartoffelskiver skråtstillet på bunden af panden/gryden. Hæld kartoffelvandet over, så det når til lige under madens overflade. Drys lidt salt og godt med peber.

Sæt hele bolesjajsen i oven eller på svag varme.
Når det begynder at koge tilsættes ca. en halv øl.
Alm. øl kan bruges men en porter smager godt.
Lad det koge op igen.

Kom lidt grønt på toppen inden servering.
Hvis du vil bruge hvidvin og fløde kommes dette i sammen med kartoffelvandet (som du så kan spare lidt på).
Hvis du vil have lidt mere riv i, blandes hvidløg og chili med skiverne inden væsken hældes i.

Serveres med half 'n' half (Alm. øl halvt med porter).
Husk at bakke op med skridsikring og slingregrej.
Stil altid åbne øller i ølholdere.
Sørg for at holde kursen. I havn kan man evt. tage en porsesnaps til.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.713 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?