Logo

Hvid bønnesuppe med sprød parmaskinke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Hvid bønnesuppe med sprød parmaskinke

 

Når bønner bliver blendet i suppe, bliver de cremede og smagfulde. Gem lidt af de kogte bønner, og mariner dem med chili og citron det giver friskhed på toppen sammen med et drys sprød skinke.

4 personer. Udblødningstid: mindst 10 timer. Arbejdstid: 25 min. Kogetid: 60 min.

 

#

Suppe:

450 g hvide bønner

2 løg

2 fed hvidløg

4 stilke bladselleri

2 spsk olie

2 liter hønse- eller grønsagsbouillon

2 laurbærblade

salt og peber

 

Marinerede bønner:

1 bundt persille

1 rød chili

2 spsk olie

1 spsk citronsaft

 

Tilbehør:

100 g parmaskinke

hvedebrød

*

 

Læg bønnerne i blød i en stor skål med rigeligt koldt vand.

Stil dem i køleskabet i mindst 10 timer (eller se TIPS).

Hak løg og hvidløg.

Skær bladselleri i små terninger.

Svits grønsagerne i olie i en stor gryde.

Hæld udblødningsvandet fra bønnerne, og bland dem med grønsagerne.

Tilsæt bouillon og laurbærblade, og kog bønnerne i 1-1½ time, til de er helt møre.

 

Tag laurbærbladene op, og tag 4 dl bønner op med en hulske, og gem dem.

Blend resten af bønnerne og bouillonen til en fin og blank suppe.

Smag til med salt og peber.

 

Skyl og hak persillen.

Flæk chilien, fjern frøene, og hak den fint.

Bland persille, chili, olie og citronsaft med de bønner, du har taget fra.

Krydr med salt.

Læg parmaskinken på en bageplade med bagepapir.

Bag den sprød i ovnen i 5-10 min. ved 180 °C eller steg dem sprøde på en slip-let pande i ca. 2 min. på hver side.

Server suppen med en pæn skefuld marinerede bønner på toppen, lidt knust parmaskinke og brød.

 

TIPS: Du kan godt koge tørrede bønner uden at udbløde dem først:

Skyl 500 g tørrede bønner, og læg dem i en tykbundet gryde.

Hæld 2½ liter koldt vand på, giv dem et opkog, og lad bønnerne koge i 10 min.

Tilsæt 2½ tsk salt. et par fed hvidløg, et par laurbærblade. 1 lille løg og evt. et par skefulde olie.

Læg låg på gryden, og lad bønnerne SIMRE på komfuret eller i ovnen ved 160 °C. til de er møre det vil tage 1½-2½ time alt efter bønnernes type og alder.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 287 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Bønner med skinkeGiv de grønne bønner et pift med lidt ristet skinke og en god balsamico. Eller prøv med en...
• Grøn bønnepurébønnepuré, som er rigtig lækker (og sund) kan serveres med tomatbrød, som mange børn vil...
• Bagte chili beans med majs, rodfrugter, tacos og cheddarostDer indgår chili – dem kan du med fordel variere eller erstatte med rød og grøn peber –...
• Nynnes dessertEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os