500 g hakket oksekød
4 store porrer, i tynde skiver
4 store gulerødder (½ mængde af porrer), groft revet
1 stort zitauerløg, grofthakket
1 spsk mild paprika
1 terning oksebouillon
2 dl tomatpure (Beauvais)
vand
salt og peber
Kødet svitses i fedtstof i en gryde, indtil det hele er delt og grynet.
Dernæst svitses grønsagerne sammen med kødet.
Tilsæt paprika, tomatpure og vand - så det hele er dækket, samt krydderierne.
Det hele simrer under låg 15 - 20 minutter.
Smages til med yderligere krydderier.
Retten kræver ofte en del salt, afhængig af årstiden og grønsagerne.
Et hvidløgsfed eller 2 gør bestemt ingen skade (hvis man kan lide hvidløg altså).
Serveres rygende varm ned flûtes eller franskbrød med blød krumme og sprød skorpe.
Hertil en kælderkold pilsner eller et godt glas rødvin.