2 rensede poussiner 
150 g  hakket kalvekød 
½ finthakket løg 
½ tsk  muskatnød 
1 æg 
salt 
peber 
1 dl  sødmælk 
2 skiver franskbrød uden skorpe. 
2 pigeon æbler, skåret i både 
2 spsk  honning 
2 skrællede bagekartofler i mindre stykker 
1 æg 
1 dl  sødmælk 
salt 
peber 
¼ bdt  finthakket persille 
25 g  smør 
2 dl  rødvin 
2 dl  hønsebouillon 
3 knuste enebær 
Maizena 
Kartoflerne sættes over. Brødet skæres i tern og udblødes i mælken. Farsen røres sammen med løg, muskat, æg, samt det udblødte brød. Krydres med salt og peber. Farsen fyldes i poussinerne. Poussinerne stilles i en bradepande og steges i ovn ved 180°C i ca. 40 minutter sammen med bouillon, enebær og rødvin. Vandet hældes fra kartoflerne og disse moses med æg, sødmælk, salt, peber og finthakket persille. Fyldes i smurte cocotter og bages herefter i ovn ved 180°C i ca. 15 min. 
Når poussinerne næsten er færdige sigtes væden over i en gryde. Bouillon koges ind til ca. 3 dl og jævnes evt. med lidt Maizena. 
Smages til med salt og peber. Æblebådene varmes igennem sammen med honning på en pande sammen med lidt smør