Logo

Kålbiks med kalkun

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kålbiks med kalkun

En god, solid ret til kolde dage. Du kan sagtens lave dobbelt portion, så har du mad til 2 dage.

 

1 spsk olie

1 tsk karry

500 g hakket kalkunkød

2 finthakkede løg (ca. 200 g)

1/2 tsk paprika

2 laurbærblade

1 groftsnittet hvidkål (ca. 1 kg)

4 store gulerødder i skiver (ca. 400 g)

2 dl vand

1 1/2 tsk salt og 1/2 tsk peber

Tilbehør: rugbrød og hakket persille


Varm olien i en gryde, tilsæt karryen og svits den ved høj varme under omrøring i 20 sek.

Tilsæt kalkunkød og løg og svits ved høj varme til kødet smuldrer og skifter farve, ca. 5 min.

Tilsæt paprika og laurbærblade og svits yderligere et par minutter under omrøring.

Kom hvidkål, gulerødder og vand i gryden med kødet.

Bring det i kog og kog ved svag varme med låg til kålen er faldet sammen og er mør, ca. 35 min.

Rør af og til i gryden.

Tag laurbærbladene op og smag til med salt og peber.

Server med rugbrød i tykke skiver og et drys persille.

 

Tips: Kalkunkødet kan erstattes med andet magert kød.

 

Grønsager pr. person: 400 g

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 723 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kanin i kålEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Svinemørbrad med citrusfrugterEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kreolske koteletter.En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Hvid chokoladeis med pandegrillet ananasEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os