Logo

Kødpie af rester

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kødpie af rester

 

Når der bliver noget til overs fra søndagsstegen. Resterne kan bruges til andre ting end biksemad, 

fx kødpie. Du får en god ny opskrift her.

Til 4 personer Tilberedningstid: ca. 45 min.

#

Dej:

100 g koldt smør

175 g (ca. 3 dl) hvedemel

1 æg

½ tsk salt

1-2 spsk koldt vand

 

Fyld:

250 g stegt kød

1 bdt forårsløg

125 g friske champignon

20 g smør

salt og peber fra kværn

3 dl sauce eller bouillon

*

1. Skær smørret i terninger, der smuldres ned i melet, til massen er grynet.

2. Pisk ægget sammen (gem ⅓ til pensling).

Hæld resten i en fordybning i melet; drys salt over.

Tilsæt 1 spsk koldt vand ad gangen.

Ælt dejen sammen, pak den i alufolie og læg den i køleskab.

3. Skær kødet i små terninger.

Skær løgene i tynde ringe og rens de friske champignon.

4. Smelt 20 g smør i en høj, ildfast skål.

Svits løg og champignon, til løgene er gyldne.

Tilsæt kødet og drys med salt og peber.

Tilsæt sauce eller bouillon.

5. Rul dejen ud til en cirkel lidt større end skålens diameter.

Lav nogle snit med en kniv i dejen.

6. Læg dejlåget over kødfyldet.

Tryk det fast i kanten og skær overflødig dej væk i kanten.

Pynt evt. med dejrester.

Smør dejen med resten af ægget.

7. Stil skålen i en varm ovn ved 225 °C i ca. 30 min.

Retten serveres varm med en skål grøn salat.

 

Kødpie af rester

En fransk version af en kødpie.

 

Variationer:

Kødpien kan tillaves med mange forskellige grønsager, der fx kan svitses i baconfedt i stedet for smør. Tomatpuré kan erstatte saucen og fyldet kan krydres efter smag med karry, peberrod eller ost. En mindre pie kan bages i en tærteform - i så tilfælde brunes grønsagerne først på en pande.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.913 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her