Logo

Kalkun med abrikoser

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalkun med abrikoser

 

Saftige abrikoser, sprøde soyabønnespirer og cashewnødder, gør kalkunen til et festmåltid.

• Abrikoser indeholder rigeligt med C-vitamin.

Forberedelse30 min. Tilberedning 10 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Kalkun med abrikoser:

500 g kalkunbryst

3 abrikoser

150 g friske soyabønnespirer

1 porre

75 g cashewnødder

½ bundt persille

3 spsk olie

6 spsk okse- eller grønsagsbouillon

2 spsk kinesisk soya

1 spsk citronsaft

salt og peber

 

* Fremgangsmåde:

1 Skold, flå og udsten abrikoserne (Tips & råd).

Skær dem i både.

Skyl bønnespirerne og lad dem dryppe af.

 

2 Rens porren og skær den i tynde ringe.

Hak nødderne groft.

Skyl persillen og hak den fint.

 

3 Afpuds kødet og skær det i tynde strimler på tværs af kødfibrene.

 

4 Opvarm 2 spsk olie i en wok, eller på en pande ved jævn varme.

Tilsæt kødet og steg under omrøring, til kødet er hvidt.

Tag kødet op og hold det varmt.

 

5 Opvarm resten af olien og tilsæt bønnespirer, abrikoser, porre, nødder og halvdelen af persillen.

Steg under omrøring til porren er mør.

 

6 Skru op for varmen.

Bland bouillon, soya, citronsaft og kød og kom det ned til grønsagerne.

Rør rundt til retten er gennemvarm.

Smag til med salt og peber.

Drys resten af persillen over og server med løse ris til.

 

Tips & råd

 

Kalkun med abrikoser

Abrikoser flår man som tomater. Læg dem en kort tid i kogende vand.

Skær en lille ridse i skindet med en kniv og træk derefter skindet af.

 

Kalkun med abrikoser

Soyabønnespirer sælges friske eller på dåse.

De bør altid skylles grundigt som andre grønsager.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 382 = kJ 1604

Kulhydrat 12 g Protein 34 g Fedt 22 g (52%) Fibre 4 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.649 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her