Logo

Kalkunschnitzel med lime

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kalkunschnitzel med lime

 

Denne farvestrålende og lækre ret er fantastisk hurtig at lave. Den perfekte hverdagsmiddag.

Tilbered og nyd! • Frisk lime bidrager med både smag og C-vitamin • Porre og forårsløg indeholder vigtige mineraler.

Forberedelse 10 min. Tilberedning 10 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Kalkunschnitzel med lime:

4 tynde kalkunschnitzler a 180 g

1 limefrugt

4 forårs løg eller ½ porre

1 tsk hele sorte peberkorn

1 tsk honning

1 tsk stærk usødet sennep

salt

1 spsk olie

5 spsk kyllingefond (koncentreret)

1-2 limefrugter til garneringen

 

* Fremgangsmåde:

1 Vask limefrugten og riv skallen groft. Pres saften ud.

Skyl forårsløgene eller porren og hak dem fint.

Stød peberkornene i en morter.

 

2 Tryk eller bank kalkunschnitzlerne ud, så de bliver rigtig tynde.

Bland honning og sennep.

Salt schnitzlerne og stryg derefter sennep og honning på.

 

3 Opvarm olien ved jævn varme på en stor stegepande.

Steg schnitzlerne 3 min. på hver side.

Tag dem af panden, dæk dem med alufolie og sæt dem i ovnen, så de holder sig varme.

 

4 Brun forårsløgene eller porren på panden 2-3 min.

Hæld limesaft og kyllingefond på. Rør rundt og bring det i kog.

Bland limeskallen i og smag til med salt og de stødte peberkorn.

 

5 Anret kalkunschnitzlerne på et varmt fad og dryp lidt limesauce over.

Garner med lime og server med resten af saucen til.

 

Tips & råd

 

Kalkunschnitzel med lime

Limesaucen er lavet på friskpresset lime, sennep, honning og olie blandet med finthakket forårsløg eller porre og reven limeskal. Saucen passer ikke kun til fjerkræ og fisk.

Denne raffinerede blanding kan også fint anvendes som salatdressing og holder sig desuden godt i køleskabet.

Bland saucen efter opskriften, men tag dobbelt så meget olie som limesaft.

Opbevar dressingen op til 1 uge i køleskab og ryst eller rør rundt inden brug.

 

VARIATION

Limesaucen smager også godt til stegte aubergineskiver eller til grillet fisk.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal226 = kJ 949

Kulhydrat 3 g Protein 40 g Fedt 9 g (24%) Fibre 1 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 632 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Canadiske spareribsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• TzatzikiVores opskrift er nem og giver et fantastisk smagfuldt tilbehør ❤ Vi hjælper dig med at...
• Chokoladesouffle i stegesoEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Jul med kalkunKalkun er julemad i USA, Australien og England. Prøv den store kalkunsteg med brødfars...
• Grillet bananasplitEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!