![Kalveculotte med bagte grønsager og flødeostekage med hindbær](/images/show_images/2/2018/6/kalveculotte-med-ovnbagte-grønsager-og-flødeostekage-med-hindbær-og-kokos_1529179777983.png)
Her er en klassisk
vintermiddag: Kalvesteg med sæsonens grove grønsager og en dejlig dessertkage.
En gæstemenu, det er svært at gå galt i byen med.
Kalveculotte med ovnbagte grønsager og citron
Arbejdstid: 45 min.
Stege-/bagetid: ca. 50 min. 4 personer.
#
1 kalveculotte (ca.
750 g)
15 g smør
1 spsk olie
salt og friskkværnet
sort peber
4 rødløg
600 g kartofler
4 mellemstore
gulerødder
2-3 mellemstore
pastinakker
1 citron
2 spsk olie
Smørkugler:
100 g blødt smør
2 fed hvidløg
3 spsk hakket
bredbladet persille
Tilbehør: bredbladet
persille og evt. grøn salat
*
Dup kødet tørt med
køkkenrulle.
Varm en pande med
smør og olie og brun kødet på alle sider. Kasser stegefedtet.
Krydr culotten med
salt og peber, læg stegen i et ovnfast fad.
Sæt en kødnål i den
spidse ende af culotten, så du kan se hvor du skal starte med at skære.
Sæt det i ovnen ved
150 °C varmluft.
Steg kødet ca 40
min, til det er rosa, eller centrumtemperaturen målt med et stegetermometer er
ca. 60 °C.
Pil rødløgene og skær
dem i tykke både.
Skræl kartofler og
rodfrugter og skær dem i grove stykker.
Vask citronen og
skær den i både.
Bland det hele med olie,
salt og peber og bred det ud på en bageplade med bagepapir.
Sæt pladen i ovnen
sammen med stegen, til den er færdig.
Skru ovnen op til
225 °C og bag videre ca. 15 min., til grønsagerne er møre.
Smørkugler: Rør
blødt smør med knust hvidløg og hakket persille.
Tril det til kugler,
pak dem ind i film og sæt dem i køleskabet (eller fryseren) for at stivne.
Lad kødet hvile i 15
min., og skær det i tynde skiver på tværs af kødfibrene.
Start fra spidsen (ved
kødnålen) og skær næsten halvdelen af stegen.
Vend kødet en kvart
omgang og skær videre herfra.
![Kalveculotte med bagte grønsager og flødeostekage med hindbær](/images/show_images/2/2018/6/kalveculotte-med-ovnbagte-grønsager-og-flødeostekage-med-hindbær-og-kokos_1529179839930.png)
Eller start fra
spidsen og drej skæreretningen som en vifte.
Server stegen med de
ovnbagte grønsager og kolde smørkugler.
![Kalveculotte med bagte grønsager og flødeostekage med hindbær](/images/show_images/2/2018/6/kalveculotte-med-ovnbagte-grønsager-og-flødeostekage-med-hindbær-og-kokos_1529179778007.png)
Flødeostekage med hindbær og kokos
Arbejdstid: 30 min.
Hviletid: mindst 2 timer.
#
4 blade husblas
300 g flødeost
naturel 10%
150 g cremefraiche
9%
2 æggeblommer (evt.
pasteuriserede)
1½ dl flormelis
1 tsk fintrevet
citronskal
2 æggehvider (evt.
pasteuriserede)
2 lagkagebunde
1 glas
hindbærsyltetøj (ca. 300 g)
100 g grove
kokosflager eller kokosmel
*
Læg husblas i blød i
koldt vand i ca. 5 min.
Tag husblassen op af
vandet, knug vandet af og smelt det i en skål over vandbad.
Bland flødeost,
cremefraiche, æggeblommer, flormelis og citronskal.
Hæld den smeltede
husblas i en tynd stråle i cremen under omrøring.
Pisk æggehviderne
stive og vend dem forsigtigt i cremen.
Beklæd en springform
med husholdningsfilm.
Læg en lagkagebund i
springformen og smør med ca. halvdelen af syltetøjet.
Hæld ⅔ af cremen i
formen og læg den anden lagkagebund smurt med syltetøj ovenpå.
Slut af med det
sidste af cremen og drys med kokosflager.
Stil kagen i
køleskabet et par timer, til cremen er stivnet.
![Kalveculotte med bagte grønsager og flødeostekage med hindbær](/images/show_images/2/2018/6/kalveculotte-med-ovnbagte-grønsager-og-flødeostekage-med-hindbær-og-kokos_1529179814937.png)
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin