Logo

Kalveculotte med pærer, chili og kanel + Grapefrugt med granatæble

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rigtig lækker sommermad. Dagen efter kan du bruge det fedtfattige kød i en sandwich eller wrap. Grapefrugt har vist sig at være en nyttig fødevare for folk, der gerne vil holde den slanke linje.

Kalveculotte med pærer, chili og kanel - Marokkansk

1 kalveculotte

4 pærer

1 fed hvidløg

1 rød chili

1 tsk stødt kanel

250 g hvedekerner

1 rød peberfrugt

100 g gule sultanas

100 g nippede grønne bønner

1 rødløg

1 bundt kruspersille

1 spsk (oliven)olie

1 spsk spidskommen

salt og peber

*

Rids kalveculotten i fedtkanten.

Del pærerne og fjern kernehuset.

Hak hvidløg og chili fint.

Kom pærer, hvidløg og chili i bunden af en bradepande og culotten oven på.

Drys med stødt kanel, salt og peber og tilføj 2 dl vand i bradepanden.

Stil den i en varm ovn ved 180°C i 1 time.

Tag fadet ud, og lad culotten trække i 10 minutter.

 

Kog hvedekernerne i letsaltet vand, til de er møre.

Hak peberfrugt, sultanas. grønne bønner, rødløg og kruspersille fint.

Varm olien op i en gryde, og tilsæt spidskommen samt alle grønsagerne.

Sauter dem i 2 minutter og tilsæt derefter de kogte hvedekerner.

Smag til med salt og peber.

Skær tynde skiver af culotten, server med hvedekernerne, og brug de bagte pærer som sauce.

 

Tips: Dagen efter kan du bruge det fedtfattige kød i en sandwich, wrap eller til Kalveruller med selleri og gulerod. (se opskrift)

Kalvekød er rigt på proteiner og fattig på fedt. Her bliver kødet spicet op af forbrændingens gode venner: hvidløg, chili og kanel.

 

Madopskrift billede

Grapefrugt med granatæble, abrikoser og sød ingefærolie

4 søde grapefrugter (røde)

2 appelsiner

½ bundt frisk mynte

1 granatæble

4 tørrede abrikoser

10 g fintrevet ingefær

1 tsk rørsukker

2 spsk (jomfru oliven)olie

*

Befri grapefrugter og appelsiner for skræl og hvide hinder, og skær tynde både af frugtkødet.

Snit mynten fint i aflange strimler.

Befri granatæblet for hinder, så der kun er de røde kerner tilbage.

Skær de tørrede abrikoser i små tern

Pisk en lækker marinade af ingefær, rørsukker og olie.

Anret grapefrugt og appelsin på tallerkener.

Drys med mynte og granatæble.

Fordel abrikostern, og hæld til sidst marinaden over desserten.

 

Tips: Det er vigtigt, at grapefrugten har en let sødme, da desserten eIlers bliver for bitter.

Grapefrugt har vist sig at være en nyttig fødevare for folk, der gerne vil holde den slanke linje. Her er den serveret med antioxidantbomben granatæble, som er sprængfyldt med smarte stoffer, der udraderer frie radikaler og forebygger for tidlig aldring.

Hvis du er til den helt sukkerfri linje, kan du bare udelade sukkeret. Det er faktisk ikke så tosset.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.346 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her