Logo

Kalvefrikassé ed blomkål og asparges

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kalvefrikassé ed blomkål og asparges

 

Frikassé er en fransk ret, som vi efterhånden har adopteret til det danske køkken. Retten kan tilberedes med lam, kylling eller kalv her har vi brugt kalvebov.

6 personer. Arbejdstid: 45 min. Kogetid: ca. 1½ time.

 

#

1½ kg kalvebov eller -bryst

2 tsk salt pr. liter vand

1 løg

1 gulerod

6-8 hele peberkorn

1 laurbærblad

 

Endvidere:

2-3 gulerødder

1 lille blomkålshoved

1 bundt grønne asparges

300 g ærter

50 g smør

2 spsk hvedemel

½ liter siet suppe

1½-2 dl piskefløde

salt og peber

 

Tilbehør:

1 bundt persille

kogte kartofler, ris eller brød

*

 

Læg kødet i en gryde, og dæk med koldt vand.

Giv det et opkog, fjern skum, og tilsæt salt.

Giv det et nyt opkog, og fjern skum.

Læg løg, gulerod og krydderier i gryden, og kog ved svag varme under låg i ca. 1½ time, eller til kødet er mørt.

Tag kødet op, og hold det varmt. Si suppen.

 

Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver eller stave.

Del blomkålen i buketter.

Knæk de træede ender af de grønne asparges, og del dem midt over.

Kog grønsagerne i 3-5 min. i suppen, og kom ærterne i til sidst de skal kun lige varmes igennem.

 

Smelt smørret i en gryde, rør melet i, og bag det igennem.

Spæd med ca. ½ liter af den siede suppe samt fløden.

Kog saucen igennem i mindst 5 min., og smag til med salt og peber.

 

Skær det varme kød i skiver på tværs af kødtrådene.

Anret det på et varmt fad med de afdryppede grønsager over.

Hæld saucen på, og drys med hakket persille.

Server retten med kogte kartofler, ris eller brød til.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 253 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kalveculotte og sommertrifliSommermod skal både være nemt og lækkert. Her er en god culotte med sprød salat, cremet...
• Wienerschnitzel med gemyseWienerschnitzlen er her kalvekød, men der kan også bruges en tynd skinkeschnitzel. Server...
• Iransk lammegrydeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kirsebær isEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os