Logo

Kalvefrikassé med hvidløgssauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalvefrikassé med hvidløgssauce

800 g mellemstore, nye kartofler
10 g smør
400 g kalveinderlår i tern (ca. 2 x 2 cm)
400 g gulerod i ca. 2 cm skrå skiver
11/2 dl vand
2 tsk groft salt
friskkværnet peber
½ liter Hvidløgssauce 6% - opskrift se: Tilbehør
2 tsk fintrevet citronskal
200 g sukkerærter i halve
½ frisk, hakket bredbladet persille
Tilbehør: 120 g groft brød

Skrab kartoflerne og skær dem i halve.

Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner.

Svits kødet i ca. 2 min.

Tilsæt kartofler, gulerødder, vand, salt og peber.

Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 15 min. eller til kødet er mørt. Kom hvidløgssauce og citronskal i sauterpanden.

Lad retten koge videre, stadig under låg, i ca. 10 min.

Tilsæt sukkerærter og kog uden låg i ca. 1 min. Smag til.
 
Anret kalvefrikasseen i en varm skål og drys med lidt af den hakkede persille. Server resten til.

Tips: I stedet for kalveinderlår, kan der anvendes lammekølle.
Ikke fryseegnet

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.596 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her