Logo

Kalvekød i vin- og kapers sauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ca. 600 g kalveklump eller inderlår
Salt, peber
2 spsk olivenolie
1 ½ dl tør hvidvin
1 dl vand
½ citron
2 stilke persille
1 stilk timian
1 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
3-4 forårsløg
2 spsk kapers
hakket persille
 
Gnid kødet med salt og peber og brun det godt på alle sider i en gryde i
olien.
Tilsæt vin, vand og citronen, skåret i tynde skiver.
Pil løget og skær det i skiver, skræl den ene gulerod og skær den i
mindre stykker.
Pil og hak hvidløget. Kom persille, timian og grønsager i gryden og lad det
koge igennem, så lidt af vinens syre fordamper.
Læg låg på og lad kødet simre mørt på 40-50 min. det afhænger af
stegens tykkelse.
Skræl imens den sidste gulerod, skær den i tynde strimler og snit
forårsløgene fint på langs.
Tag kødet op og pak det i folie.
Gnid saucen gennem en sigte.
Kom de snittede grønsager i saucen og lad dem mørne på 5-6 min. under
låg.
Kom kapers i saucen og smag den til med salt og peber.
Skær kødet i tynde skiver og server disse med grønsagssaucen og
hakket persille.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.480 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her