
Spis noget godt i aften
 
175 g kyllingebrystfilet 
1 æggehvide 
havsalt, peber og paprika 
240 g kartofler 
200 g grønne asparges 
150 g shiitakesvampe (fås i asiatiske specialbutikker) 
2 spsk sesamfrø 
1 spsk solsikkeolie 
1 dl gulerodssaft 
¼ bundt purløg 
* 
A. Blend kyllingekødet med æggehviden. 
Krydr med salt, peber og paprika. Stil farsen koldt. 
B. Skræl kartoflerne, skær dem i kvarter og kog dem i saltet vand. 
Vask aspargeserne og skær dem i mindre stykker. 
Rens svampene uden at bruge vand og halver dem. 
C. Form små boller af farsen, rul dem i sesam og steg dem i olien. 
Tilsæt asparges og svampe, hæld ½ dl vand ved og lad det småkoge under låg i 10 min. Krydr med salt og peber. 
D. Hæld vandet fra kartoflerne og anret med sesamkødboller og grønsager. 
Rør gulerodssaft og purløg sammen og giv det som aperitif til. 
 
Pr portion 2884/688 kJ/kcal. 57 g protein. 26 g fedt. 46 g kulhydrat. 13 g fibre.