Logo

Sesamkylling.

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Sesamkylling.

1 dl mild mangochutney

4 kyllingefileter (ca. 500 g)

¼ tsk fint salt

friskkværnet peber

1 dl sesamfrø (ca. 60 g)

25 g smør

Chutneysauce:

4 uskrællede æbler (ca. 400 g)

5 dl hvid mælkesauce

¼ tsk ostindisk karry

½ tsk groft salt

Tilbehør:

320 g løse ris, fx basmatiris

300 g porrer

mangochutney

 

Hak mangochutneyen og tag 1 spsk fra til pensling af kødet.

Pensl kyllingefileterne og drys dem med salt og peber.

Vend til sidst kyllingestykkerne i sesamfrø.

Lad smørret blive gyldent i en pande.

Steg kyllingefileterne ved svag varme ca. 12 min. - vend dem af og til.

Tag panden af varmen og lad kyllingestykkerne hvile tildækket i ca. 5 min.

 

Chutneysauce: Skær hvert æble i 4 kvarte og fjern stilk, blomst og kernehus. Skær æblerne i små tern.

Bring Hvid MælkeSauce i kog i en tykbundet gryde sammen med æbletern, resten af mangochutneyen, karry, salt og peber.

Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag til.

 

Ved serveringen: Kom ris og chutneysauce i varme skåle.

Anret de sesampanerede fileter sammen med porrerne i et stort, varmt fad.

 

Mad til i morgen: Chutneysaucen kan fint varmes op igen. Server den evt. som tilbehør til stegte svinekoteletter sammen med nudler eller ris.

De sesampanerede kyllingefileter kan bruges kolde som pålæg.

Fryseegnet: Nej.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 355 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kalkun med peberfrugtsalatEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Stegt makrel med rabarberkompotMakrel er sommerens skønne fisk, som egner sig godt til at stege med skindet på så det...
• Karrykoteletter i fadKrydrede koteletter med masser af grønsager og æbler. Alt kommes i et fad, og mens maden...
• Gulerodssorbet 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os