Logo

Kanin med sennep

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
1500 g kanin
7 ½ dl tør hvidvin
4 spsk hvidvinseddike
2 løg
1 gulerod

bouquet garni af:
1 kvist.timian
1 stilk persille
1 laurbærblad
100 g smør
5 spsk stærk dijonsennep
8 tynde skiver bacon
1 dl fløde
salt
friskkværnet peber
1 spsk finthakket purløg

Kaninen skæres i 8 stykker.

Løg og gulerod skæres i skiver og lægges i en skål (ej metal) sammen med kaninstykkerne og bouquet garni
Hæld hvidvin og eddiken over, og giv et drys salt.
Lad kaninen marinere tildækket i min. 2 timer og meget gerne natten over i køleskabet.

Halvdelen af smørret og senneppen røres blankt i en lille skål.
Kaninen tages op af skålen og aftørres.
Gem marinaden.

Gnid kaninen med smør/sennepblandingen.
Fold en baconskive om hvert kaninstykke.
Læg kaninstykkerne i et ovnfastfad og steg dem i en 200ºC varm ovn i 25-30 minutter, eller til kødet er mørt. Dryp med lidt af marinaden, hvis er ved at tørre ud under stegningen.

Kog marinaden i 10 minutter til den tykner.

Tag kaninen ud af ovnen, tildæk den så den kan holde varme evt. i bunden af ovnen.
Fjern bouquet garnien og kog fadet af med marinaden i 5 minutter.

Si nu marinaden over i en tykbundet gryde og hæld fløden ved og kog i yderligere 5 minutter.
Pisk resten af smørret og senneppen i saucen.
Smag til med salt og peber.

Serverer kaninstykkerne dækket af saucen og garner med purløg
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 827 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?