Logo

Karbonader med purløgsdressing

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Karbonader med purløgsdressing

400 g hakket kalvekød
1 spsk hakket frisk fransk estragon
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
2 spsk hvedemel
¼ tsk groft salt
25 g smør

Dressing:
3 ½ dl ylette
4 spsk klippet frisk purløg
½ tsk groft salt
friskkværnet peber

Salat:
500 g friske ærter med bælg
1 liter fintstrimlet icebergsalat (ca. 175 g)
600 g små, kogte og kolde kartofler i kvarte
1 agurk i skiver (ca. 300 g)

Pynt: brøndkarse
Tilbehør: 240 g groft brød

Bland kød, estragon, salt og peber.

Lad det stå tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Form kødet til 8 boller.

Sæt bollerne på et skærebræt og tryk dem let så de bliver trekantede.

Bland mel og salt sammen.

Vend kødet i det krydrede mel.

Lad smørret blive gyldent i en pande og steg karbonaderne ved svag varme ca. 4 min. på hver side (ca. 12 min. i alt).

Dressing: Rør ylette med purløg, salt og peber.

Lad dressingen stå tildækket i køleskabet i mindst ½ time og smag den til.

Salat: Bælg ærterne. Fordel salaten på et fladt fad.

Anret herpå kartofler og agurk og drys ærterne over.

Tips: Ylette kan erstattes af tykmælk. Friske ærter kan erstattes af frosne, optøede ærter.  -  Ikke fryseegnet

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.114 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?



Effektiv reklame - klik her