
Karbonader med det klassiske tilbehør, som kartofler med
stuvede ærter og gulerødder. Her er opskriften på rigtige karbonader - en opskrift
uden de vilde dikkedarer. Hakket svinekød, der æltes med salt og peber,
hvorefter det paneres i æg og rasp.
Stegetiden er cirka fem minutter på hver side, og ikke
længere.
Opskriften er til 4 personer.
# Til denne karbonader opskrift skal du bruge:
600 g hakket svinekød
1 tsk fint salt
friskkværnet peber
Panering:
1 æg
rasp
Stuvede ærter og gulerødder:
2 spsk smør
1 stor spsk hvedemel
2 dl grønsagsbouillon
2 dl mælk
reven muskatnød
4 store gulerødder
300 g frosne ærter
*
Sådan laver du de lækre karbonader med tilbehør:
Skær gulerødder i mindre tern og kog dem 3 minutter i
letsaltet vand.
Hæld de frosne ærter i, og tag gryden af når vandet koger
igen.
Hæld gulerødder og ærter i et dørslag.
Kog to deciliter vand op sammen med en hel bouillonterning,
gerne grønsagsbouillon.
Hæld mælken i og tag af blusset.
Smelt et par spiseskefulde smør i en kasserolle, og pisk mel
i.
Pisk gradvist bouillon og mælk i, og derefter lidt reven
muskatnød.
Smag til med salt og peber, og lad saucen småkoge i fem
minutter.
Vend gulerødder og ærter i og varm igennem.
Kom det hakkede kød op i en skål, og krydr med salt og
friskkværnet peber.
Ælt farsen godt igennem med hænderne.
Del farsen i fire lige store klumper, som formes til
karbonader, der er et par centimeter høje.
Pisk ægget i en dyb tallerken, og hæld rasp i en anden dyb
tallerken, hvorefter karbonaderne først vendes i æg og derefter i raspen. Læg dem
til side.
Smelt en stor klat smør på en pande ved jævn varm og kom
også lidt olie på.
Steg nu karbonaderne i fem minutter på hver side, men pas på
de ikke bliver for mørke.
Serveres de lækre karbonader med stuvede ærter og gulerødder
og eventuelt timiankartofler.
Vær lige opmærksom på, at du så skal starte med at lave
timiankartoflerne, så maden er færdig på samme tid.
Tips: Karbonader og/eller krebinetter. For hvad er
forskellen på de to?
Svaret er, at der ikke er nogen forskel, men to navne på
samme ret.