Logo

Kartoffelgratin med surkål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En solid tysk ret, som er til at blive mæt af. Forberedelserne varer kun en halv time, resten går af sig selv

500 g kartofler

3 dl mælk

2 dl piskefløde

1 laurbærblad

salt

1 dåse surkål (580 g drænet vægt)

1 løg

1 spsk olie

200 g hakkekød, fx blandet

salt, peber og paprika, edelsüss

1 tsk kommen

3-4 spsk pizza ost

1 gratinfad (15 x 15 cm)

 

Kartoflerne skrælles og skæres i 2 mm tynde skiver.

Kartoffelskiverne koges i mælk, piskefløde, med laurbærblad og ½ tsk salt i 10 minutter ved middel varme under omrøring.

Gryden stilles til side.

Surkål skylles igennem og stilles til afdrypning i en si.

Løget hakkes groft.

Olie varmes op på en pande og løgene steges glasagtige.

Hakkekød tilsættes og steges i 4-5 minutter under omrøring.

Kødet krydres med salt, peber og ½-1 tsk paprika, edelsüss.

Surkålen og ½-1 tsk kommen tilsættes og steges med ved middel varme i 3-5 minutter.

Rør i panden af og til.

Et gratinfad smøres.

Læg skiftevis et lag kartofler og et lag surkåls-kødblanding i fadet i 4 lag.

Hæld resten af flødemælken fra kartoflerne over og drys med pizza ost.

Bag retten på mellemste rille i den forvarmede ovn i 20-25 minutter ved 200°C (varmluft 180°C).

Lad gratinen hvile i 5 minutter.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.937 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her