Logo

Kartoffelsoufflé + Vintersalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kartoffelsoufflé + Vintersalat

Kartoffelsoufflé

500 g melede kartofler

1½ spsk smør eller margarine

1,5 dl piskefløde

salt og peber

½ tsk reven muskatnød

4 spsk reven dansk Emmentaler

3 æg

rasp

Tilbehør: Vintersalat

*

Skræl kartoflerne, skyl dem og kog dem godt møre i usaltet vand.

Lad dem gå gennem kartoffelpressen eller mos dem fint.

Tilsæt 1½ spsk smør eller margarine samt fløde og smag til med salt, peber og muskat.

Vend den revne ost i og tilsæt de sammenpiskede ægge­blommer.

Bland det godt og vend de meget stivpiskede hvider i.

Fordel straks massen i 4 velsmurte, raspdryssede ildfaste portions­skåle med lodrette sider.

Stil dem hurtigt ind i en 225°C varm ovn og bag dem i ca. 25 minutter.

Undgå at åbne ovndøren i de første 15 minutter af bagetiden.

Server retten straks med:

Madopskrift billede

Vintersalat

½ kinakål

1 lille blomkål

1 lille glas oliven med paprikafyld

1 grøn peberfrugt

3 stilke blegselleri.

Marinade af:

1 spsk fransk sennep

3 spsk (oliven)olie

2 spsk hakkede krydderurter - eventuelt frosne

*

Snit kinakålen fint og bland den med bitte små blomkålsbuketter, halverede oliven, udstrimlet peberfrugt og finskåren blegselleri.

Rør den franske sennep op med olie - lidt efter lidt - og tilsæt 1-1½ spsk vand.

Hæld marinaden over salaten, vend det godt og drys med hakkede krydderurter.

Lad salaten trække ½ time inden serve­ringen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 8.575 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her