2 kg  melede kartofler
200 g finthakkede skalotteløg
75 g  smeltet smør
1 tsk  revet muskatnød
2 tsk  groft salt
 friskkværnet peber
 
Kartoffelsnitter 
100 g  Karolines Gratineringsost
Kartoffelkage: 
Skræl kartoflerne, skyl og tør dem. Skær kartoflerne i tynde skiver . Bland kartoffelskiver , løg, smør og krydderier i en skål.  Pres blandingen ned i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Bank formen let mod køkkenbordet. Bag kartoffelkagen på en plade med bagepapir midt i ovnen. 
Lad kartoffelkagen køle lidt af (lad den blive i formen). Stil den tildækket i køleskabet til næste dag.  
Kartoffelsnitter: 
 Fjern formen fra kartoffelkagen og skær den i 24 "lagkagesnit". Læg dem på siden på plader med bagepapir. Gratiner kartoffelsnitterne midt i ovnen. Tag dem ud efter ca. 12 min. og drys  osten på. Gratiner kartoffelsnitterne færdige midt i ovnen.
Tips: Kartoffelsnitterne kan tilberedes uden revet muskatnød.