Logo

Kartofler med oksekød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kartofler med oksekød

6 porrer (ca. 950 g)
25 g smør
500 g wokstrimler af okseklump
1 kg melede kartofler i grove tern
4 store fed hvidløg i skiver
6 dl vand
10 sorte peberkorn
2 tsk groft salt
Tilbehør:
200 g groft rugbrød
50 g koldt smør
syltede rødbeder

Skær roden af porrerne og fjern de yderste, grove blade.

Skær den hvide del af porrerne i ca. 3 cm stykker og den grønne porretop i tynde ringe.

Skyl porrerne godt.

Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kødet i ca. 3 min.

Tilsæt kartofler, hvidløg, det hvide fra porrerne, vand, peberkorn og salt.

Kog retten ved jævn varme og under låg i ca. 20 min. eller til kød og kartofler er møre - rør af og til.

Tilsæt porretop og kog i ca. 1 min. - rør rigtig godt, så kartoflerne jævner.

Smag til.
 
Tips: Tilsæt lidt ekstra vand hvis retten bliver for tyk.
Ikke fryseegnet

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 524 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• KrydderbøfEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Vildsvine- og tranebærfrikadellerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Spid med krydret lammekødI middelhavslandene bruger man hakket lammekød til kødboller, frikadeller m.m. Lammekød...
• Rødvinsmarinerede pærerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!