Logo

Kebabspid med kartoffelsalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kebabspid med kartoffelsalat

 

En autentisk all-star kofta kebab opskrift med hakket oksekød blandet med hvidløg og mellemøstlige krydderier samt en frisk kartoffelsalat. Trin-for-trin opskrift!

4 personer. Arbejdstid: 30-45 min. Samlet tid: 45 min.

 

# Ingredienser

Kebabspid:

500 g hakket okse- eller svinekød (max 10 % fedt)

½ tsk chilipasta, fx Sambal Oelek http://www.madABC.dk/455/sambal-oelek

2 fed hvidløg, presset

1 tsk salt

½ tsk peber

8 stk grillspid

1 spsk olie

 

Kartoffelsalat

1 kg kartofler, små

4 dl surmælksprodukt (Skyr, Fromage Frais eller Kvark)

1 spsk dijonsennep – smag jer frem

2 tsk flydende honning

1 bdt purløg

½ tsk salt

1 knivspids peber

*

Kebabspid:

Er grillspiddene af træ skal de lægges i koldt vand 20 min før brug.

Find en skål og tilsæt kød, chilipasta, presset hvidløg og salt og peber.

Ælt farsen

Del farsen i 8 portioner og form dem til aflange ruller, kebabber, og sæt dem på grillspid.

Pensl kebabberne med olie og grill dem ca. 7-8 minutter på hver side på en pande eller en grill. Start med høj varme så de får en stegeskorpe, og skru så ned på lav varme.

Det tager ca. 15 minutter i alt, før de er gennemstegte

 

Kartoffelsalat:

Skrub kartoflerne godt og skær dem i halve og kom dem i en gryde.

Dæk med vand og kog dem i 10-12 min.

De skal være møre, men stadig have bid.

Hæld dem i en si eller i et dørslag, og skyl dem i koldt vand.

 

Rør surmælksproduktet, honning og sennep sammen i en stor skål.

Smag til med salt og peber.

Skyl og klip purløg, og tilsæt så meget i dressingen, som du synes er lækkert.

Husk, at dressingen gerne må smage af noget, da smagen dæmpes, når dressingen blandes med kartoflerne

 

Dressingen og kartoflerne vendes sammen.

Brug en dejskraber eller lignende, så kartoflerne ikke går i stykker.

Så er kartoffelsalaten klar – pynt gerne med forårsløg, radiser eller hvad du har.

 

Tips: I stedet for oksekød kan I bruge kyllingeinderfilet. Så skal I ikke forme farsen, da de jo bare skal sættes på spid og krydres.

I kan at vikle baconskiver om kebabben.

I kan vælge at tilsætte andre lækre sager til kartoffelsalaten, fx ærter, forårsløg eller karry

 

Tips: Du kan servere Rucolasalat med fennikel og parmesan som tilbehør

og Frugtspid og karamelfondue som dessert



 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 895 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?