Logo

Klipfiskeomelet som i San Sebastian

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

750 g kartofler
250 g klipfisk eller saltfisk (udvandet, pocheret og afkølet)
5 fed hvidløg (knust)
2 løg
8 æg
olivenolie (rigeligt)


Læg klipfisken i koldt vand i 24 timer, men skift vandet hver 6. time.
Herefter koges den i mælk i ca. 3 min. og afkøles.
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Skær løgene i tern.
Sautér kartoflerne, hvidløg og løg i olien, krydr med salt og peber, vend
rundt et par gange.
Læg låg på og fortsæt processen ca. 25 minutter til kartoflerne er næsten møre.
Tag sauterepanden af blusset, pluk klipfisken fint og vend den i.
Pisk æggene sammen.
Rør kartoffelblandingen i æggene.
Kom lidt ekstra olie i panden, hæld tortilla-massen i og steg tortillaen et
par minutter.
Ryst panden for at undgå at massen hænger i.
Sæt den i ovnen ved 180ºC til den har sat sig, dog uden at være
færdigbagt.
Vend omeletten om ved hjælp af en tallerken og steg den også et par
minutter på den anden side.
Den må gerne være svampet i midten.
Servér varm eller afkølet.


Måske den mest elskede ret af alle, i det spanske køkken.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 799 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kalkunkrebinet med baconEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Stroganoff med blommerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Kartoffel-tortilla 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• HindbærkageLæg saftige kagebunde sammen med hindbærflødecreme og pynt det hele med hindbærsukker og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os